medrek.se

logga

Sjuksköterska/utvecklingssjuksköterska till Ortopedavdelning 14, Sundsvall

Regioner
Utgår

2023-12-02

Ansök nu

Sjuksköterska/utvecklingssjuksköterska till Ortopedavdelning 14, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Nu inför vi en ny roll för dig som sjuksköterska som brinner för kvalitets- och utvecklingsarbete. Vill du bidra till en god vård och omvårdnad på lika villkor och säkerställa flödet och effektivisera processer kring patienter? Som utvecklingssjuksköterska får du en central roll i att bidra till utvecklingen av både enskilda medarbetares kompetens och verksamheten i stort.

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

Område Ortopedi ingår i länssjukvård somatik och bedriver såväl planerad som akut verksamhet, inriktad mot ortopediska skador och sjukdomar. Här ingår även den Ortopedtekniska avdelningen samt Vårdhotellet vid Sundsvalls sjukhus. Länsverksamheten arbetar med en gemensam värdegrund som styrmedel. Vår värdegrund är: "Vi tar ansvar för patienten, verksamheten och varandra, vi hushåller med våra gemensamma resurser, vi arbetar öppet och respektfullt". På våra ortopedavdelningar möter du patienter i olika åldrar. Vi jobbar med positiv vård och snabba vårdförlopp där blandningen mellan akuta och planerade operationer ger en spännande variation.

Vi söker nu en erfaren och trygg utvecklingssjuksköterska till ortopedavdelningen i Sundsvall för tillsvidareanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

På ortopedavdelning 14 i Sundsvall välkomnas du till en nyckelroll i verksamheten med fokus på kvalitets- och utvecklingsarbete. Som utvecklingssjuksköterska ska du inspirera och leda medarbetare i verksamhetsutveckling. Du stödjer och ger medarbetarna förutsättningar att ta eget ansvar för och höja sin kompetens i yrkesrollen och för verksamhetsutveckling. Du initierar, driver och följer upp kvalitets- och utvecklingsarbeten av personalen med patienten i fokus.

I uppdraget ingår att på ett övergripande plan främja utveckling och användning av evidensbaserad vård och omvårdnad. Du håller dig à jour med vårdvetenskap och arbetar med omvärldsbevakning. I arbetet kommer du att upprätta instruktioner och rutiner samt formulera projektplaner, handlingsplaner och mål.

Utvecklingssjuksköterskans roll är att skapa bättre förutsättningar i arbetsmiljön för medarbetare och enhetens chef. Du fungerar som ett stöd i omvårdnadsarbetet genom att ha en handledande och stödjande funktion. Du är även mentor åt nya medarbetare med exempelvis schema och rutiner för en förbättrad vård. Det ingår även att vid behov omfördela resurser på avdelningen. Som utvecklingssjuksköterska hos oss jobbar du med att tydliggöra styrdokument och implementera dessa i den dagliga driften.

Du stöttar enhetschef gällande säkerställande att alla rutiner följs och även planera och organisera ansvarsområden på avdelningen. I arbetet ingår att identifiera behov av förbättringsarbeten/utvecklingsarbeten och arbeta med dessa, du jobbar även med att planera och säkerställa kompetensutveckling för medarbetarna på avdelningen samt bistå personal när avvikelser bör/ska skrivas. Du har ett nära samarbete och planerar ditt uppdrag tillsammans med enhetschefen på avdelningen.

Vi erbjuder dig:
- En nyckelroll med fokus på kvalitets- och utvecklingsarbete i kombination med klinisk tid.
- Möjlighet att bidra till att säkra patientens behov av god vård.
- Möjlighet att bidra till både medarbetares individuella kompetensutveckling och verksamhetens utveckling.

När du börjar hos oss får du en individanpassad inskolning. Du får hos oss en friskvårdstimme i veckan som du till exempel kan spendera på Orkopeden, en fin anläggning i nära anslutning till avdelningen där du arbetar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med flerårig klinisk erfarenhet inom sjuksköterskeyrket. Du behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift. Meriterande för tjänsten är erfarenhet av ortopedisk slutenvård och att leda projekt eller förbättringsarbeten. Har du utbildning inom projektledning ses det som en merit.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och för att lyckas i rollen bör du vara en trygg och stabil person med god självinsikt. Du strukturerar och driver själv ditt arbete samtidigt som arbetar bra med andra kollegor. För denna tjänst behöver du ha en god pedagogisk insikt.

Du anställs hos oss som sjuksköterska på heltid med ett tidsbegränsat förordnande som utvecklingssjuksköterska på två år. Uppdraget som utvecklingssjuksköterska är på 25% och övrig tid arbetar du kliniskt ute i verksamheten.

Vill du bli vår nya kollega? Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

I vår region är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-02

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Catrine Nilsson

Vårdförbundet

Telefon: 060-13 52 95

E-post: catrine.nilsson@rvn.se

 

Therese Uppling

Vårdförbundet

Telefon: 060 - 13 52 95

E-post: therese.uppling@rvn.se

 

Linda Wiklander

Enhetschef

E-post: linda.wiklander@rvn.se

Dela detta jobb

logga
Sjuksköterska/utvecklingssjuksköterska till Ortopedavdelning 14, Sundsvall

Region Västernorrland