medrek.se

Sjuksköterskor, natt, till akutsjukvården inom Tema Neuro i Solna

Regioner
Utgår

2019-01-20

Ansök nu

Sjuksköterskor, natt, till akutsjukvården inom Tema Neuro i Solna

Delar du vårt intresse för neurologi och akutsjukvård? Var med och bedriv vård i världsklass tillsammans med oss!

På Neuro 1 är vi ensamutövare av specifik neurologisk akutsjukvård, något vi är stolta över och vill fortsätta utveckla. Vårt primära uppdrag är att ge specialistvård till patienter som drabbas av ocklusioner eller blödningar i hjärnan. Vi har det stora uppdraget för den akuta direktriageringen av strokepatienter i Stockholm, ett arbete som genomförs väl tack vare vårt goda samarbete med den prehospitala verksamheten samt de andra akutsjukhusen i Stockholm. Vår larmverksamhet bedrivs dygnet runt. 

Vi har även forskningsverksamhet starkt knuten till vår kliniska verksamhet och strävar efter att utveckla vården för bästa utfall för varje enskild drabbad patient. Hos oss bedrivs inte bara behandling och forskning kopplad till stroke, utan också vård av och forskning kring mer ovanliga stroketillstånd och kärlsjukdomar i hjärnan.

Om tjänsten 

Som sjuksköterska på Tema Neuro får du ett arbete där inget arbetspass är det andra likt och en stor roll i patienternas behandlingsflöde!  

Hos oss arbetar du med akutneurologisk omvårdnad och övervakning. Du växlar mellan vårdavdelningsarbete samt akut omhändertagande och övervakning av svårt sjuka strokepatienter. På våra övervakningsenheter kontrollerar vi vitala funktioner i form av andning, cirkulation, medvetandegrad, metabola parametrar samt neurologisk status. Här ges även specifikt medicinska behandlingar såsom trombolys, CPAP, cough assist och anti-epileptisk intravenös behandling. På vår övervakningsenhet vårdar du 2-3 patienter i arbetslag med en undersköterska. 

Vi söker nu sjuksköterskor för tillsvidareanställning på natten, med tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder 

Vi erbjuder dig en arbetsplats med en stimulerande arbetsmiljö med stora möjligheter att utvecklas som sjuksköterska! Här arbetar du med glada, kompetenta och trygga kollegor samt chefer med mångårig erfarenhet av neurologi, akutsjukvård och ledarskap. Vi har en inkluderande arbetsmiljö och en personalgrupp som stannar kvar. Dessutom är vi nu på plats i våra nya lokaler utrustade med det senaste inom medicinteknik! 
 

När du börjar hos oss får du en personligt anpassad inskolning efter dina tidigare erfarenheter och behov. Vi arbetar med coachande mentorskap och ser stora vinster i coachning och handledning för såväl den nya som den erfarna medarbetaren. Vi värderar kompetensutveckling högt och erbjuder även utbildning internt genom bland annat en mycket uppskattad introduktionskurs, vilket ger dig en god grund för ditt fortsatta arbete hos oss. Vi är även stolta över att kunna erbjuda en utbildning inom Neurologisk vård på 15 hp, framtagen i ett samarbete med Karolinska Institutet. 

Tycker du att tjänsten låter intressant, men saknar boende i Stockholm? Vi har möjlighet att hjälpa dig med personalbostad under en övergångsperiod, så att du i lugn och ro kan finna dig till rätta och leta boende på plats.  

Vi söker 

Vi vänder oss till dig som har ett genuint intresse för neurologi, omvårdnad och akutsjukvård och som ser glädjen och möjligheterna i att får arbeta i framtidens sjukhus. Att arbeta hos oss ställer höga krav på kunskap och intresse om hjärnans anatomi och fysiologi samt för de symtom människan kan drabbas av före och efter en blödning eller ocklusion i hjärnan.  

Vi önskar att du ställer dig positivt till att arbeta i en organisation i förändring, där du själv gärna medverkar till vård- och verksamhetsutveckling och därmed utvecklas i din roll som sjuksköterska. 

Vi förväntar oss givetvis att du delar och arbetar efter grundvärderingar; Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

Kvalifikationer 

För att bli aktuell för tjänsten krävs att du är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Erfarenhet av neurologi och akutsjukvård är mycket meriterande, precis som en specialistsjuksköterskeexamen, då vårt patientområde erbjuder många utmaningar och spännande områden att utveckla. 

Är du nyutexaminerad, men har ett intresse för tjänsten? Tveka inte att söka ändå! Vi har möjlighet att anpassa inskolning och kompetensutveckling för att ge dig förutsättningar att arbeta och utvecklas i vår verksamhet. 

Ansökan 

Vänligen bifoga CV, personligt brev och kopia på din sjuksköterskelegitimation. I denna rekryteringsprocess arbetar vi med löpande urval. 

Observera att då en del av våra patienter är minderåriga kommer utdrag ur belastnings- och misstankeregister att göras innan eventuell anställning.   

Välkommen med din ansökan!  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Sandra Börjesson 

Omvårdnadschef
 0725-84 06 28

Cecilia Ganning 

Omvårdnadschef
 072-584 06 24

Fackliga representanter

Vårdförbundet: Johan Palm Erkesjö, tel. 08-517 720 15

Vårdförbundet: Johan Dahlström, tel. 08-517 720 15

Dela detta jobb

Sjuksköterskor, natt, till akutsjukvården inom Tema Neuro i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset