medrek.se

Sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor till Barndiabetesmottagningen Solna

Regioner
Utgår

2020-08-02

Ansök nu

Sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor till Barndiabetesmottagningen Solna

Vi söker nu sjuksköterskor för både tillfällig anställning (vikariat) och tillsvidaretjänst - båda inom Tema Barn med inriktning diabetes! Om någon av tjänsterna verkar intressanta för dig råder vi dig att fortsätta läsa!

Vi erbjuder  
En arbetsplats där du som sjuksköterska arbetar både självständigt och i team. Som sjuksköterska är du en viktig del av det team som förutom sjuksköterskor består av läkare, dietist, kurator och undersköterska som träffar patienterna och deras familjer. Vår mottagning för barn och ungdomar med diabetes har i dagsläget cirka 800 patienter inskrivna i Solna. Mottagningen bedriver en omfattande mottagnings- och dagvårdsverksamhet. En stor del av arbetet som sjuksköterska består av enskilda patientbesök samt undervisning från sjukdomsdebut och fortlöpande. Undervisningen sker både till barn/ungdomar och föräldrar samt förskola och skola. 
 
Mottagningen är en del av en större mottagning där barn med andra endokrina sjukdomar samt barn med metabola sjukdomar behandlas. Detta innebär att man har många kollegor och möten samt att undervisning bedrivs både i det enskilda omvårdnadsteamet men också i det större omvårdnadsteamet på mottagningen.
 
Om tjänsten
I arbetsuppgifterna ingår egen sjuksköterskemottagning, undervisning av barn/ungdomar och föräldrar samt skolpersonal om diabetes och diabeteshjälpmedel, telefonrådgivning och administration i 1177.se rörande exempelvis bokningar och hjälpmedel. Majoriteten av våra patienter använder insulinpump och/eller kontinuerlig blodglukosmätning och dessa träffar du både enskilt och i grupp. 

Vi utlyser En tillsvidaretjänst samt Ett vikariat från 2020-09-01 t.o.m 2021-08-31.

Tjänsterna innebär arbete på dagtid med en veckoarbetstid på 40 timmar/ vecka.

I diabetesteamets omvårdnadsdel ingår en undersköterskor och sex sjuksköterskor . 
 
Vi söker:
Du är engagerad och förenar självständigt arbete med en god förmåga till samarbete. Du arbetar evidensbaserat och har ett professionellt förhållningssätt. 
Du är intresserad av utvecklings och förbättringsarbete. 
 
Kvalifikationer 
Legitimerad sjuksköterska med minst två års yrkeserfarenhet. 

Vidareutbildad inom diabetes eller barn och ungdom är meriterande. Tidigare arbete med inom diabetesvård är också meriterande. 

Välkommen att söka!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

  1. Personligt brev  
  2. CV
  3. Övriga bilagor ( bilagor bifogas i förekommande fall)  
    - Yrkeslegitimation  
    - Bevis om specialistkompetens  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

Med ca 2200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och ca160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet.

Vi tar emot ca 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor till Barndiabetesmottagningen Solna

Karolinska Universitetssjukhuset