medrek.se

logo

Sjuksköterskor till dagtid vardagar inom äldreomsorgen

Regioner
Utgår

2023-02-02

Ansök nu

Sjuksköterskor till dagtid vardagar inom äldreomsorgen

Botkyrka kommun, Vård och omsorgsförvaltningen

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och cirka 6 400 medarbetare.

Vård- och omsorgsförvaltningens ansvar är att ge vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning samt ge stöd till deras anhöriga. Vårt mål är att med medborgarens fokus ge goda förutsättningar till en självständig, stimulerande och trygg livssituation - dygnet runt. Vi är 2 500 medarbetare som i våra olika funktioner ger stöd och omsorg till de medborgare som behöver det.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Vi söker nu en sjuksköterska inom äldreomsorgen och funktionsnedsättningsområdet. Du arbetar vardagar 07.45-16.15 och under varje arbetspass planerar och strukturerar du upp arbetspasset tillsammans med dina närmaste kollegor. I din roll hos oss ansvarar du för att patienterna får den vård de behöver genom att utföra medicinska ordinationer och göra bedömningar. Sjuksköterskorna tar gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna.

Som sjuksköterska arbetar du mot patienter, omsorgspersonal och anhöriga samt samverkar med läkare och sjuksköterskekollegor. Du tar hand om medicinering, behandlingar och ordinerar omvårdnadsåtgärder samt finns där för att svara på frågor från anhöriga och omsorgspersonal. I arbetet ingår även att bedöma och fatta beslut i olika situationer inom vården samt ha kontakt med läkare. Vidare ingår att utbilda, handleda och delegera vissa arbetsuppgifter till omvårdnadspersonal samt dokumentera i hälso- och sjukvårdsjournal.

Vi ger dig möjlighet till en gedigen inskolning där du ser flera av våra verksamheter.

Vi erbjuder dig

Vad erbjuder vi? En utvecklande och samhällsviktig roll! Hos oss startar din anställning med att du introduceras i arbetet genom att du arbetar några pass tillsammans med erfarna kollegor.

Du som söker till oss

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som gärna har några års erfarenhet inom yrkesområdet.

Vidare ser vi att du har:

  • goda kunskaper i aktuell lagstiftning, exempelvis HSL, SoL och LSS

  • goda kunskaper i digitala verktyg och erfarenhet från att arbeta i verksamhetssystem. Vi använder Lifecare, senior alert, svenska palliativregistret och olika skattningsinstrument

  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift eftersom daglig dokumentation är en stor del av arbetet

  • giltigt B-körkort då vår verksamhet sträcker sig över hela Botkyrka

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom demens och har arbetat in kommunal verksamhet eller i landsting.

Vem är du? För att trivas i rollen är du samarbetsorienterad, lyhörd och bra på att bygga relationer där grunden är ett gott bemötande och respekt för våra patienter. Som person är du trygg och stabil och trivs i en roll där du arbetar lösningsorienterat och flexibelt. I tjänsten är det viktigt att hålla rutiner där vi ser att du är strukturerad, organiserad och självständigt planerar ditt arbete.

Om oss

Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn.

Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör.

Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid.

Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Övrig information

Du som medarbetare är det viktigaste vi har för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag. Vi erbjuder därför en rad förmåner utöver den individuella lönen - för ett hållbart arbetsliv. Läs mer här: Vårt arbetsgivarerbjudande

Botkyrka kommun har beslutat att blivande medarbetare som kommer i kontakt med barn eller ungdomar eller barn under 18 år i verksamhet inom ramen för 9 § LSS ska visa utdrag ur belastningsregistret. Det gäller även för medarbetare inom gymnasieskolan, kultur- och fritidsverksamhet, hemtjänst, personlig assistans, servicehus samt vård- och omsorgsboende.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och därmed motverka diskriminering. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logo
Sjuksköterskor till dagtid vardagar inom äldreomsorgen

Botkyrka kommun