medrek.se

logga

Sjuksköterskor till Hälso- och sjukvårdsorganisationen

Regioner
Utgår

2023-02-28

Ansök nu

Sjuksköterskor till Hälso- och sjukvårdsorganisationen

Om arbetsplatsen

Hälso- och sjukvårdsorganisationen är en verksamhet inom Leanlinks affärsområde Äldreomsorg som arbetar med att ge en god och kvalitetssäker vård till kommunens medborgare inom hemsjukvård, kommunsjukvård och rehabilitering. I vår verksamhet arbetar sjuksköterskor, spcialistundersköterskor samt fysio- och arbetsterapeuter.

Uppdraget som sjuksköterska i vår organisation omfattar kommunsjukvård i särskilt boende såsom servicehus, korttidsplatser eller vårdboende, samt hemsjukvård i patientens ordinära boende. Hemsjukvården är uppdelad på 12 kontor områdesvis över hela kommunen. Vi har även en jourverksamhet helg, kväll och natt där hela Linköpings kommun innefattas vilken utgår från Ålerydsvägen 5. 

Vi söker nu dig som vill jobba som sjuksköterska i kommunsjukvård, hemsjukvård eller i vår nattjourverksamhet. Specificera i din ansökan vad du är intresserad av!

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som sjuksköterska inom Hälso- och sjukvårdsorganisationen innebär många varierande arbetsuppgifter. 

  • Inom kommunsjukvården arbetar du som sjuksköterska på särskilt boende, vilket skapar en kontinuitet och närhet till patienterna. Du arbetar i en tät samverkan med verksamhetschef och omvårdnadspersonal på boendet.

  • Inom hemsjukvården arbetar du som sjuksköterska i patientens ordinära boende, där träffar du patienter med varierande vårdbehov. Du arbetar självständigt, och ingår i ett team av kollegor där ni tillsammans ansvarar över ett geografiskt område i kommunen.

  • Att arbeta som sjuksköterska på natten innebär att du tillsammans med en kollega får möta olika vårdbehov runt om i kommunen. Du vägleder omvårdnadspersonal via telefon kring de patienter kommunen ansvarar för.  

Oavsett om du jobbar som sjuksköterska i kommunsjukvård, hemsjukvård eller i jourverksamheten ansvarar du för att göra självständiga bedömningar samt leda och utföra sjukvårdsinsatser. Du kommer bland annat att planera åtgärder och genomföra uppföljningar, hantera läkemedel, infusioner och medicinteknisk utrustning samt assistera vid läkares myndighetsutövning. Såväl inplanerade som akuta patientbesök förekommer. Arbetet innebär även att rådgiva och delegera omvårdnadspersonal i omvårdnadsarbetet. 

Vi arbetar efter en vision av multiprofessionella team där du samverkar med kollegor i andra professioner för att ge en kvalitativ vård utifrån en helhetssyn av patienten. 

Inom kommun- och hemsjukvård arbetar du dagtid måndag till fredag, men i tjänsten tillkommer jourtjänstgöring som oftast innebär två vardagskvällar samt en helg på ett rullande 6-veckorsschema. Under jourtid så ingår även ansvar för patienterna i verksamheter LSS Funktionsstöd och Råd & Stöd. 

Vi erbjuder individuellt utformad introduktion. I syfte att stärka dig i din roll erbjuder vi dig även kompetensutveckling, exempelvis genom interna utbildningar och workshops. Du har också möjligheten att delta i yrkesrelevanta poängutbildningar efter behov och eget intresse.

Läs gärna mer hur det är att arbeta hos oss här. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med särskild kompetens och/eller erfarenhet av geriatrisk vård och arbete inom äldreomsorg. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av hälso- och sjukvård. Har du relevant påbyggnadsutbildning, exempelvis inom hemsjukvård, distrikt, geriatrik, kirurgi och medicin, ser vi det som meriterande. 

Då arbetet innebär dokumentation och kontakter med patienter och anhöriga är det ett krav att du har goda kunskaper i svenska, både skriftligen och muntligt. Du behöver även ha B-körkort för manuellt växlad bil. 

Vi söker dig som sätter stort värde vid kvalitén i ditt arbete och gör säkra bedömningar och avvägningar utifrån samlad information om patienten. Din förmåga att lyssna in patienters och kollegors olika behov är välutvecklad och du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Då arbetet i stor utsträckning är självständigt är det viktigt att du är självgående och har förmågan att driva, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt utifrån patientens behov. Det är också viktigt att du värdesätter ett gott samarbete med övrig omvårdnadspersonal.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: Minst 2

Ref. nr: 8563

Dela detta jobb

logga
Sjuksköterskor till Hälso- och sjukvårdsorganisationen

Linköpings kommun