medrek.se

Sjuksköterskor till Ryggmärgsskaderehab i Solna

Regioner
Utgår

2019-04-28

Ansök nu

Sjuksköterskor till Ryggmärgsskaderehab i Solna

Delar du vår fascination för hjärnan och ryggmärgen och trivs med en varierande arbetsdag? Vi söker nu sjuksköterskor för både dag- och nattjänstgöring till vår Ryggmärgsskaderehabilitering inom Tema Neuro!
Ryggmärgsskaderehabiliteringen utgör en del av Patientområde Neurokirurgi inom Tema Neuro är det första steget i vårdkedjan för ryggmärgsskadade i Stockholm läns landsting. Vi har en hög personaltäthet för att kunna tillgodose ett högt omvårdnadsbehov för våra patienter. 
 
Vi erbjuder 
 -En stimulerande arbetsmiljö med stor möjlighet att utvecklas som sjuksköterska!  
- Personlig inskolning anpassad efter dina tidigare erfarenheter och behov 
- Vår mycket uppskattade grundkurs i neurokirurgisk omvårdnad, som ger dig en bra grund i arbetet hos oss 
- Möjlighet att söka kursen Neurologisk vård (15 hp) som startats av Tema Neuro i samarbete med Karolinska Institutet.  
 
Om tjänsten 
Som sjuksköterska hos oss kommer du vara delaktig i både nära omvårdnad samt specifik medicinsk vård. Omvårdnadsarbetet utförs i team tillsammans med erfarna undersköterskor. Några vanliga omvårdnadsproblem vid ryggmärgsskada är neurogen tarm- och blåsrubbning, smärta och ökad risk för trycksår. Vår enhet vårdar idag patienter med höga ryggmärgsskador där det är vanligt med andningspåverkan. Därför finns det idag olika andningshjälpmedel inom verksamheten, såsom trakeostomi, hostmaskin och hemrespirator.  
 
I nuläget har vi 10 platser inom patientflöde Rygg, varav åtta är för ryggmärgsskadade och två är för planerad ryggkirurgi. Detta innebär att du i ditt arbete möter patienter med både korta och långa vårdtider. Rehabiliteringen planeras tillsammans i ett team bestående av patient, närstående, läkare, sjuksköterska, undersköterska och hälsoprofessionerna. Dagtid ligger stort fokus på rehabilitering. 
 
Annonsen avser tillsvidareanställning förlagd till dag eller natt, utefter dina önskemål. Vår ambition är att vara lyhörda inför dina behov i schemaläggningen och tillsammans hitta lösningar som passar både dig och verksamheten! Vår verksamhet omfattas av Vårdförbundets 24/7-avtal. Syftet med det nya arbetstidsavtalet är bland annat att just skapa bättre förutsättningar för att skapa en hållbar schemaläggning över tid och minska risken för ohälsa. Avtalet ger dig som arbetar kombinerad tjänst dubbelt OB för dina nattpass. Dessutom får du en kvarstannandebonus för varje avslutat arbetsår, vilket ger dig 40 extra timmar i din tidbank, som du kan ta ut i ledighet eller pengar.  
 
Tycker du att tjänsten låter intressant, men saknar boende i Stockholm? Vi har möjlighet att hjälpa dig med personalbostad under en övergångsperiod, så att du i lugn och ro kan finna dig till rätta och leta boende på plats.  
 
Vi söker dig som   
- Tar ansvar i din yrkesroll   
- Har en god samarbetsförmåga   
- Är flexibel och hanterar oförutsägbara situationer med bibehållet lugn   
- Är bekväm i att arbeta självständigt och kan prioritera rätt i ditt arbete   
- Har ett helhetsperspektiv på såväl patient och närstående som verksamhet och vill vara med och utveckla och driva den vård vi ger   
- Ser möjligheterna i att få arbeta i en helt ny sjukhusbyggnad och få vara med att forma en ny tematisk organisation för framtidens sjukvård!  
 
 Kvalifikationer   
- Legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård    
- Språkkunskap i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala.    
 
Erfarenhet av att arbeta med de patientgrupper vi vårdar är en fördel, men vi välkomnar också dig som är nyexaminerad sjuksköterska. 
 
Välkommen med din ansökan!  
Vänligen bifoga CV, personligt brev samt en kopia på din yrkeslegitimation. Intervjuer kommer att ske fortlöpande, så sök redan idag. 
 
Observera att då en del av våra patienter är minderåriga kommer utdrag ur belastnings- och misstankeregister att göras innan eventuell anställning.      
 
 
Patientområde (PO) Neurokirurgi inom Tema Neuro har uppdraget att vårda de två miljoner invånare i Stockholm och Gotland som har behov av vård i samband med ett ingrepp i hjärna och ryggmärg. Vårt patientområde innefattar fem patientflöden; Aneurysm, Benign hjärntumör, Malign hjärntumör, Rygg och Förvärvad skallskada. Inom PO Neurokirurgi händer otroligt mycket - kontakta oss så berättar vi mer! 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Josefin David 
Omvårdnadschef
contacticon mobile 0722542641
Emma Björnlund 
Omvårdnadschef Ryggmärgsskaderehab
contacticon phone 08-517 79311

Fackliga representanter
Elimia Hargot, Vårdförbundet: tel. 08-51772018 / elimia.hargot@sll.se

Dela detta jobb

Sjuksköterskor till Ryggmärgsskaderehab i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset