medrek.se

Sjuksköterskor till Sjukdomar i Nervsystemet, Tema Neuro i Solna

Regioner
Utgår

2019-01-20

Ansök nu

Sjuksköterskor till Sjukdomar i Nervsystemet, Tema Neuro i Solna

Delar du vår fascination för hjärnan och lockas av att jobba i en verksamhet med bredd? Vi söker nu dig, sjuksköterska, som vill bli en del av vårt team på Nya Karolinska i Solna!

Neuro 2 är Karolinska Universitetssjukhusets högspecialiserade akutvårdsavdelning för patienter med sjukdomar i nervsystemet och har 14 vårdplatser. Vi utgör en del av Tema Neuro. Våra patienter kommer in med diagnoser så som MS, Parkinsons sjukdom, Guillain-Barrés syndrom, ALS, epilepsi och myastenia gravis. Vi samarbetar med neurokirurgen kring patienter som har liqvorcirkulationsstörningar och behandlas kirurgiskt för sin Parkinson. Vi bedriver även högspecialiserad epilepsivård och monitorerar patienter på speciella rum som en del av deras utredning. Våra patienter kommer in till oss både akut och planerat och vårdtiden på avdelningen är i genomsnitt 3-4 dygn.     

Om tjänsten   

Hos oss möter du patienter med en bredd av diagnoser och har möjlighet att lära dig massor inom neurologi! Som sjuksköterska arbetar du i team tillsammans med läkare, undersköterskor och hälsoprofessioner med att bedöma och prioritera patienternas omvårdnadsbehov. Du leder omvårdnaden av våra patienter, ger medicinsk behandling, övervakar samt ägnar dig åt eftervårdsplanering och utvecklingsarbete. På avdelningen finns två stycken koordinatorer som hjälper till att överblicka den sociala planeringen och samordna kontakter med exempelvis kommunen.    

Vi utökar nu och söker sjuksköterskor för tillsvidareanställning till både dagen och natten. Möjlighet att kombinera dag/natt finns för dig som vill. Tillträde sker snarast, enligt överenskommelse. Dagtidstjänsten är på heltid och inkluderar tjänstgöring på kvällstid samt två av fem helger. Nattjänsten är på 80 %, men möjlighet till att jobba heltid finns för dig som vill.  

Vi erbjuder  

Här blir du en del av en arbetsgrupp som trivs ihop och som har ett stort engagemang för våra patienter! Under hösten har vi flyttat in i helt nybyggda lokaler på Nya Karolinska, utrustade med modern teknik. Eftersom vi huserar högst upp på plan 11 kan vi även erbjuda en svårslagen utsikt från fikarummet!

Hos oss har du oavsett om du arbetar natt eller dag alltid kollegor på plats, då vi delar vårdgolv med en annan avdelning.

Vi värderar även  kompetensutveckling högt och erbjuder bland annat en utbildning om 15 hp inom neurologisk vård i samarbete med Karolinska Institutet och handledarutbildning. Som nyanställd får du självklart en inskolning anpassad efter din tidigare erfarenhet och dina behov. 

Tycker du att tjänsten låter intressant, men saknar boende i Stockholm? Vi har möjlighet att hjälpa dig med personalbostad under en övergångsperiod, så att du i lugn och ro kan finna dig till rätta och leta boende på plats.  

Vi söker  

Vi vänder oss till dig som är ansvarskännande, drivande och som månar om ett bra samarbete med dina kollegor. Du behåller lugnet även i oförutsedda situationer och har förmåga att snabbt bilda dig en överblick över en situation och utifrån det prioritera vad som behöver göras. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

Kvalifikationer  

- Legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård 

- Kunskaper i svenska som motsvarar lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala 

Meriterande är tidigare erfarenhet av akutsjukvård, gärna inom neurologi. Vi ser även positivt på om du har erfarenhet av psykiatri, rehabilitering eller annan specialitet! 

Sök redan idag!  

Vänligen bifoga CV, personligt brev och kopia på din sjuksköterskelegitimation.  

Intervjuer kommer att ske fortlöpande. Välkommen med din ansökan!  

Observera att då en del av våra patienter är minderåriga kommer utdrag ur belastnings- och misstankeregister att göras innan eventuell anställning.   

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Michaela Vanek 
Omvårdnadschef Neuro 2

Dela detta jobb

Sjuksköterskor till Sjukdomar i Nervsystemet, Tema Neuro i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset