medrek.se

Sjuksköterskor till vår intermediärvårdsenhet och akutvårdsavdelning i Huddinge

Regioner
Utgår

2018-11-30

Ansök nu

Sjuksköterskor till vår intermediärvårdsenhet och akutvårdsavdelning i Huddinge

Funktion Akut har sjukhusövergripande ansvar för akutsjukvården på Karolinska Universitetssjukhuset med verksamheter i både Solna och i Huddinge. Vårt fokus ligger på diagnostisering, behandling och stabilisering av akut insjuknade eller akut försämrade patienter.

Multidisciplinärt teamarbete präglar våra arbetssätt och konstruktivt nytänkande är vårt signum för att skapa en attraktiv arbetsplats för alla som utmanas av att arbeta med akuta och ofta oklara sjukdomstillstånd.  

Vi arbetar enligt våra värderingar Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn.  

Vi erbjuder  

Inom funktionsområde Akut Huddinge har du möjlighet att utvecklas. Vi erbjuder interna utbildningar och föreläsningar kontinuerligt under året. Möjlighet att jobba på MIMA, som vårdplatskoordinator eller rotera och hospitera på alla våra enheter inom Funktion Akut.  

Sedan årsskiftet har vi också en kompetensmodell som är kopplad till en lönestege med tydliga möjligheter att kompetensutvecklas på olika nivåer. Inspirerade av Magnetmodellen erbjuder vi karriärvägar inom sjukhusets tredelade uppdrag; vård, forskning och utbildning.  

Vi erbjuder dig en lång inskolning anpassad efter dina behov. Som nyutexaminerad sjuksköterska har du möjlighet att få en mentor.  

Om MAVA och MIMA  

På MAVA vårdas akut sjuka patienter med olika sjukdomstillstånd såsom infektioner, intox, oklara bröstsmärtor, arytmier, äldre multisjuka patienter och som kräver noggrann övervakning, observation och god omvårdad. Vi har ett högt patientflöde och korta vårdtider. Patienterna kommer från akutmottagningen eller från andra avdelningar där de inte kan erbjuda samma förhöjda övervakningsmöjligheter. MAVA har 30 vårdplatser.  

Vi har möjlighet till övervakning och behandling med bl a telemetriövervakning, non-invasiv ventilation CPAP/BiPAP, elkonvertering, buk- och pleuratappning mm.  

i arbetar i team om sjuksköterska, undersköterska och läkare där kommunikation och samarbete är viktigt.  

På enheten finns också MIMA, vår intermediärvårdsavdelning med 4 platser. Här arbetar vi i team om 2 ssk, 1usk, 1 UL och 1 Specialist dag/kväll och 2 ssk på natten.  

Intermediärvård riktar sig till patienter som kräver ökad övervakning och resurser och som är för sjuka för att vårdas på vanlig vårdavdelning men inte kräver intensivvård fullt ut. Patienterna på MIMA är alltid uppkopplade och övervakade och kan vara i behov av NIV, ha artärnål och få potenta läkemedel som kräver en förhöjd övervakningsnivå.  

Intermediärvård förbättrar flödet i akutvårdskedjan genom att patienterna stabiliseras tidigt i vårdförloppet och intensivvård kan förhindras. Funktionen på avdelningen är antingen som "step-up"-enhet när vården på vanlig vårdavdelning inte räcker till eller som "step-down"-enhet för patienter som stabiliserats på IVA.  

Vanliga diagnoser är:  

Infektion: Sepsis med instabil cirkulation  

Lungmedicin: KOL i behov av non invasiv ventilation (NIV)  

Njurmedicin: Dialyspatienter med hypotension/hjärtsvikt i behov av CPAP  

Intoxer, ketoacidoser, medvetandesänkta patienter, elektrolytrubbningar  

Kardiologi: Grav hjärtsvikt som kräver CPAP/SIMDAX  

Hematologi: Lungembolier med hypotension. Malign hematologi  

Gastro/Heptatologi: Leversvikt med cirkulatorisk påverkan/encefalopati  

Om tjänsten  

Som erfaren sjuksköterska arbetar du både på MIMA och MAVA och du kommer också att arbeta som ledningssjuksköterska där du leder och fördelar det dagliga arbetet på MAVA och MIMA.  

För att arbeta på vår MIMA-enhet krävs minst två års erfarenhet som sjuksköterska.  

Vi söker  

Vi söker dig som är intresserad av akutsjukvård och vill arbeta flödesinriktat med patienten i fokus. Du är flexibel och har god samarbetsförmåga och vill vara med och utveckla och bedriva en god vård.  

Att hantera stress och snabba prioriteringar ena stunden och den andra stunden hålla handen och sprida trygghet till en patient är en förutsättning för att klara arbetet.  

Så, om du gillar akutomhändertagande, snabba bedömningar och prioriteringar och ett arbetsklimat med högt i tak är MAVA arbetsplatsen för dig!  

Kvalifikationer  

Legitimerad Sjuksköterska med minst 2 års erfarenhet.  

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Din ansökan bör innehålla en CV och ett personligt brev och som ett led i vår rekryteringsprocess ingår kontroller hos IVO, Socialstyrelsen samt Belastningsregistret.

Urval och intervjuer sker kontinuerligt!

Välkommen med din ansökan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Christa Olovsson 
Omvårdnadschef MAVA, Huddinge
 08-585 831 23

Fackliga representanter
Vårdförbundet:
Johanna Rönnsved Tel: 08-585 804 81 mail: johanna.ronnsved@sll.se
Josefine Grönlund Tel: 08-585 804 81 mail: josefine.gronlund@sll.se

 

Dela detta jobb

Sjuksköterskor till vår intermediärvårdsenhet och akutvårdsavdelning i Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset