medrek.se

Skolkurator till Slottsskolan F-6 och Ungdomsmottagningen

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-04-25

Ansök nu

Skolkurator till Slottsskolan F-6 och Ungdomsmottagningen

I Vingåkersbygden har vi nära till varandra, naturen och ett brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter året om. Här finns rika kulturmiljöer, goda kommunikationer från närliggande städer och landets största outlet för märkeskläder. Vingåkers kommun utvecklar bygden och den offentliga servicen för framtiden.

Slottsskolan F-6 är en trevligt belägen skola i centrala Vingåker. Här går ungefär 230 elever i årskurserna F-6 samt ett hundratal på vårt fritidshem. Hos oss arbetar lärare, fritidspedagoger och elevassistenter i arbetslag för att på bästa sätt stimulera eleverna att utvecklas i sitt lärande.

ARBETSUPPGIFTER
Som skolkurator kommer du arbeta både lokalt på din skola och centralt med elevhälsoutveckling i kommunen. Ditt främsta uppdrag är att genomföra sociala kartläggningar och vara skolans sakkunnige i sociallagstiftningen och stödja, handleda och samverka skolans personal i elevvårdsarbetet. Du kommer arbeta med att ge råd, stöd i personliga och sociala frågor till elever och deras vårdnadshavare. Du kommer även medverka i ärenden rörande kränkande behandling samt medverka i arbetet med likabehandlingsplaner och trygghetsarbetet på skolan.

Som skolkurator är du en viktig del i skolans arbete med att utveckla och driva elevhälsoarbetet framåt. Du kommer ingå i det lokala elevhälsoteamet (EHT) tillsammans med skolsköterska, speciallärare/specialpedagog och rektor. På slottskolan F-6 arbetar vi målmedvetet och fokuserat med att utveckla vårt arbetssätt och öka våra elevers måluppfyllelse och psykiska hälsa. I vårt arbete använder vi oss utav EHM (ElevHälsoMöte) som metod. EHM är en metod för kollektivt lärande där en förutbestämd struktur hjälper oss att tillsammans reflektera och analysera med syfte att finna utvecklande lösningar för lärande för våra elever.

I tjänsten ingår även kuratorsuppgifter på Ungdomsmottagningen. Där arbetar man tätt tillsammans med barnmorska i det förebyggande och åtgärdande arbetet gällande mående, relationer, sex- och samlevnad. Tjänstegraden på Ungdomsmottagningen är 15 %, en dag i veckan.

Vår vision är att:
• I alla våra verksamheter finns det plats för alla
• Alla får höras, synas, vågar prata och har vänner
• Här får alla lust att läsa
• Varje dag är viktig och inget är för sent

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som trivs med att arbeta i operativt arbete genom att delta i verksamhetens vardagsarbete, samtidigt som du drivs av att arbeta strategiskt med utvecklingsarbete. Du har god förmåga att arbeta både självständigt och samarbeta med olika yrkeskompetenser och andra myndigheter så som Socialtjänst, BUP och polis. Som person har du ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du är relationsskapande samtidigt som du behåller dig professionell gentemot vårdnadshavare och elever.

Vi söker dig som är utbildad beteendevetare och/eller socionom. Du kan formulera väl dig i tal och skrift. Har du erfarenhet av liknande arbete är det meriterande. För den här tjänsten kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet och din förmåga att behålla dig professionell i en relationsskapande profession.
Det är en merit om du har utbildning inom sexologi.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning som kan komma att övergå i en fast anställning. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Tillsättning av tjänsten kan därför komma att ske innan sista ansökningsdag.

ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Vingåkers kommun ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund

Vingåkers kommun gör aktiva val avseende annonseringsplatser, eventuellt stöd och urvalsmetoder inför varje rekrytering. När vi publicerat en annons kommer vi således inte att köpa tjänster eller annonser för en pågående rekrytering varför vi undanber sådana kontakter.

Dela detta jobb

Skolkurator till Slottsskolan F-6 och Ungdomsmottagningen

Vingåkers kommun - Socialförvaltning