medrek.se

logo

Skolläkare till elevhälsan i Kristinehamn, Filipstad och Storfors

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-01-29

Ansök nu

Skolläkare till elevhälsan i Kristinehamn, Filipstad och Storfors

Kristinehamns kommun tillsammans med Filipstad och Storfors söker nu en skolläkare med en sysselsättningsgrad på 25-30%.

Hos oss i Kristinehamns kommun är hela elevhälsan organiserad under en och samma chef, elevhälsostrategen. Elevhälsan består av ca 40 medarbetare som arbetar som kuratorer, psykologer, specialpedagoger och skolsköterskor.

Skolförvaltningens ansvarsområde omfattar verksamhet för barn från ett år till gymnasieutbildning. Verksamheten omfattar skolstaben, förskola, grundskola, gymnasieskola, särskola och kulturskola.

Arbetsuppgifter

Vi söker en skolläkare för arbete inom elevhälsans medicinska insatser, vilket innebär mottagningsarbete på skolor tillsammans med skolsköterskor, deltagande i elevhälsoteamsarbete samt samarbete med elevhälsans övriga professioner.

Mottagningsverksamheten innebär sedvanliga skolläkaruppgifter med betoning på hälsovård, elevernas arbetsmiljö samt att undanröja hinder för elevernas lärande. Exempel på detta är tillväxtfrågeställningar, utvecklingsrelaterade frågeställningar, skolsvårigheter, neuropsykiatriska frågeställningar, vaccinationsbedömningar och ryggkontroller.

Då tjänsten är i begränsad omfattning har du goda möjligheter att påverka när du gör din tjänstgöring i respektive kommun.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist i barn- och ungdomsmedicin, allmänmedicin eller barn- och ungdomspsykiatri. Kunskap om och erfarenhet av förebyggande hälso- och sjukvårdsarbete är värdefullt och vi ser gärna att du har arbetat med elevhälsoarbete eller liknande.

Ditt arbete utgår från ett tydligt barnrättsperspektiv.
Du har lätt för att kommunicera med barn och vuxna och med medarbetare inom olika personalkategorier. Du har stor ansvarskänsla, kan prioritera och har förmågan att arbeta både självständigt och i team.

Du är prestigelös, flexibel, beredd att utföra alla arbetsuppgifter med samma engagemang och har en god kommunikativ förmåga, både i tal och i skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb

Arbetsgivarens referensnummer: A1186049

Sista ansökningsdatum: 2023-01-29

Kontaktpersoner

Lotta Jansson
Elevhälsostrateg, Kristinehamn
0550-882 40

Annika Eriksson
Verksamhetschef central elevhälsa, Filipstad
0590-612 38

Annelie Izindre
Skolchef, Storfors
0550-652 03

Dela detta jobb

logo
Skolläkare till elevhälsan i Kristinehamn, Filipstad och Storfors

Kristinehamns kommun