medrek.se

logga

Skolpsykolog till grundskolorna i Skäggetorp

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-11-28

Ansök nu

Skolpsykolog till grundskolorna i Skäggetorp

Om arbetsplatsen

Vi söker nu en skolpsykolog till grundskolorna i Skäggetorp. Tjänsten innebär att du arbetar på Ulleviskolan, Nygårdsskolan och Rosendalsskolan. Tillsammans har skolorna ca 900 elever i årskurs f-6. Gemensamt för skolorna i området är att vi arbetar med elevens bästa i centrum och för varje elevs maximala utveckling. Verksamheterna präglas av stort engagemang, hög grad av flexibilitet, dynamik och glädje!

På varje skola finns ett elevhälsoteam där du som skolpsykolog är en del av dessa. Som skolpsykolog finns du med i flera olika processer i verksamheten som rör det främjande, förebyggande och åtgärdande arbetet i organisationen som helhet och för gruppen och individen.

Arbetsbeskrivning

Som skolpsykolog är du en del av elevhälsoteamet och bidrar med din psykologiska kompetens i det främjande, förebyggande och åtgärdande arbetet. Din utgångspunkt är barnkonventionen och elevens rätt till utbildning. Detta genomsyrar ditt arbete då du stöttar elever att nå målen i skolan genom exempelvis samtal, handledning av personal och information till vårdnadshavare. Vidare ansvarar du över att utreda elever som är i behov av särskilt stöd och agerar länk till externa aktörer. Som skolpsykolog kan du i stor utsträckning lägga upp ditt arbete i samråd med rektor. 

Skolpsykologens arbete innebär att tillföra psykologisk kompetens som stöd i det pedagogiska arbetet och planeringen av elevhälsoarbetet. Att på rektorns uppdrag genomföra utredningar och bedömningar av elever, grupper och organisation för att bidra med kunskap om förutsättningar för lärande och behov av stöd. Samt att bidra med kunskap kring skydds- och riskfaktorer för elevers hälsa, lärande och utveckling

Som skolpsykolog erbjuds du att delta i nätverk med möjlighet till kontinuerlig samverkan och erfarenhetsutbyte som leda av Psykologiskt Ledningsansvarig. Regelbunden handledning kring ditt uppdrag som skolpsykolog i pedagogisk verksamhet erbjuds. Just nu pågår ett förändringsarbete kring psykologernas insatser. Här får du möjlighet att påverka så att insatserna på bästa sätt stödjer våra elever att nå målen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som psykolog i skolan. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att handleda och arbeta konsultativt. Du har goda kunskaper i tal och skrift i svenska då du kommer att hantera olika testverktyg på svenska samt skriva journaler och utlåtanden. Vi ser även att du har B-körkort då det kommer vara en del av ditt arbete att arbeta på olika skolor. 

Vidare är du trygg, stabil och ser relationer i sitt rätta perspektiv där du skiljer på det personliga och det professionella. Du tar ansvar för din uppgift, driver dina processer vidare och har mod att agera efter din egen övertygelse. Vi ser att du arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt och att du är utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang samt skapar kontakter och underhåller relationer.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste psykologlegitimation uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Du som har en utfärdad psykologlegitimation, bifoga dessa tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad psykolog men ännu inte har ansökt om psykologlegitimation, bifoga utbildningsintyg. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7540

Dela detta jobb

logga
Skolpsykolog till grundskolorna i Skäggetorp

Linköpings kommun