medrek.se

Skolsköterska 100%, F-6, Sköndalsskolan

Ansök nu

Skolsköterska 100%, F-6, Sköndalsskolan

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

 

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna.

 

Arbetsplatsbeskrivning

Sköndalsskolan har knappt 500 elever och ca. 80 personal.

Vi söker nu en ny skolsköterska på 100%, för att ta vid både basprogrammet och även andra delar som vår nuvarande skolsköterska arbetar med inom ramen för skolhälsovårdens uppdrag.

Rollen som skolsköterska innebär ett hälsofrämjande och förebyggande arbete enligt skollagen och socialstyrelsens riktlinjer. Du ingår i skolans elevhälsoteam där du i samverkan med elevhälsans övriga roller bidrar med din kompetens för att främja elevernas hälsa, utveckling och lärande. Skolans elevhälsoteam består av rektor, biträdande rektorer, kurator, beteendevetare, specialpedagoger och skolsköterska.

             
Läs mer på:

https://grundskola.stockholm/hitta-grundskola/grundskola/skondalsskolan-f-6//


Arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Ta initiativ och driva hälsofrämjande och förebyggande insatser för våra elever
  • Genomföra hälsosamtal samt ansvara för hälsoundersökningar och vaccinationer enligt riktlinjer
  • Ingå i skolans elevhälsoteam
  • Ansvara för elevhälsans medicinska insats
  • Samverka och samarbeta för alla elevers bästa

 
Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inriktning mot distriktssköterska, barn och ungdom eller skolsköterska. Erfarenhet av arbete som skolsköterska är meriterande.  Vi ser gärna att du har god förmåga att strukturera och planera ditt arbete och att du tycker om och har lätt för att samarbeta. För oss är lagarbetet i ett elevhälsoteam helt avgörande och stor vikt läggs förstås vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Dela detta jobb

Skolsköterska 100%, F-6, Sköndalsskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen