medrek.se

Skolsköterska

Ansök nu

Skolsköterska

Välkommen till Smedjebackens kommun!
Vi är en kommun som med god och stabil ekonomi som grund och med invånarna i fokus arbetar aktivt med utveckling där målet är bästa möjliga verksamhet. Som arbetsgivare är vår styrka prestigelöshet, dialog och korta beslutsvägar. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan leva upp till vår värdegrund där välkomnande, engagemang, trygghet och framtidstro är våra ledord.

Elevhälsan tillhör Familje- och utbildningsförvaltningen

Är du intresserad av att delta i elevhälsans utvecklingsarbete så sök tjänsten som skolsköterska hos oss! I Smedjebackens kommun finns en central elevhälsa som tillhör Familje- och utbildningsförvaltningen. I förvaltningen finns, förutom förskola, grundskola, fritidssverksamhet, elevhälsa också Individ-och familjeomsorgens verksamhet. Det finns totalt ca 1100 elever och 6 grundskolor.
Elevhälsan i Smedjebacken är en central elevhälsa och arbetsgruppen består av två ytterligare skolsköterskor, tre skolkuratorer och en verksamhetschef. Elevhälsan har också tillgång till skolpsykolog och skolläkare. Vi är ett glatt gäng där samarbete och arbetsglädje är viktiga ledord. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Enligt skollagen ska elevhälsan arbeta förebyggande och hälsofrämjande. Det innebär bland annat att arbeta utifrån basprogrammet för elevhälsans medicinska insats. Elevhälsans uppgift är att stötta elever i deras strävan att nå utbildningens mål. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är därför förebyggande hälsoarbete på såväl individ/grupp och organisationsnivå. I skolsköterskans hälsofrämjande uppdrag ingår bl a hälsobesök, hälsosamtal, vaccinationer enligt nationellt vaccinationsprogram, frågor som rör elevers arbetsmiljö, skolans värdegrundsarbete och livsstilsrelaterad ohälsa. 

Just nu pågår ett utvecklingsarbete inom elevhälsan, där ett årshjul med gruppinsatser utifrån förebyggande och hälsofrämjande karaktär, är upprättat. Vi har riktade gruppinsatser i specifika årskurser samt gruppinsatser utifrån Ung livsstils material i flera årskurser. Här samarbetar skolkurator och skolsköterska tillsammans med mentor/lärare. 

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och arbetets innehåll och förutsättningar kan komma och att förändras över tiden. 

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning som barnsjuksköterska, skolsköterska och distriktsjuksköterska. Har du tidigare arbetat som skolsköterska eller har annan erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga är det meriterande. Erfarenhet av journalsystemet PMO är en fördel.
Enligt skollagen (2010:800) krävs registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister för att få arbeta inom förskoleverksamhet och skola. 

Du behöver inneha B körkort då resor ingår i uppdraget.

Du kan på ett tydligt och korrekt sätt uttrycka dig i både tal och skrift. 

Personliga egenskaper

I ditt uppdrag är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, och har god förmåga att arbeta självständigt. Du har lätt att kommunicera och har ett stort intresse av att möta människor med olika bakgrund och förutsättningar. Du har god förmåga att skapa goda relationer till medarbetare, barn/elever och vårdnadshavare. Som person kännetecknas du av en positiv inställning och ett lösningsfokuserat och flexibelt arbetssätt. 

Vi erbjuder

Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare, vilket även innebär rökfri arbetstid. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta samt vår personalförening, Smeden. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Att förvalta det vi värnar om ser vi som självklart och vi är stolta över vårt finska förvaltningsområde där du som finsktalande mer än gärna få stärka upp med din kunskap. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen.
Läs mer om oss på smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.
All rekrytering sker digitalt och via vår externa länk till rekryteringssystemet Webcruiter.
Vid problem av registrering av CV var god kontakta Webcruiter support.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du HR-specialist Patricia Andersson (patricia.andersson@smedjebacken.se) så får du hjälp med din ansökan.

Sista ansökningsdag:
09.12.2022

Arbetsgivare:
Smedjebackens kommun

Ort:
Smedjebacken

Jobbtitel:
Skolsköterska

Tjänster:
1

Heltid / Deltid:
Heltid

Tjänstens omfattning:
100

Webcruiter ID:
4587565381

Vasagatan 14, 777 81 Smedjebacken, Sverige

Map

 Visa vägbeskrivning

Kontaktinformation

Camilla Söderström

Skolsköterska med medicinskt ledningsansvar

+46240660475

camilla.soderstrom@smedjebacken.se

Camilla Sömsk

Verksamhetschef

+46240660291

camilla.somsk@smedjebacken.se

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge.  Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. 

Dela detta jobb

Skolsköterska

Smedjebackens kommun