medrek.se

Skolsköterska

Ansök nu

Skolsköterska

Välkommen till Smedjebackens kommun!
Vi är en kommun som med god och stabil ekonomi som grund och med invånarna i fokus arbetar aktivt med utveckling där målet är bästa möjliga verksamhet. Som arbetsgivare är vår styrka prestigelöshet, dialog och korta beslutsvägar. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan leva upp till vår värdegrund där välkomnande, engagemang, trygghet och framtidstro är våra ledord.

Elevhälsan 

Vi behöver förstärka centrala elevhälsan i Smedjebackens kommun med ytterligare en skolsköterska. Du kommer att arbeta i grundskolan F-klass tom år 9. I vårt team finns ytterligare två skolsköterskor, två skolkuratorer och verksamhetschef. Vi har också tillgång till skolpsykolog och skolläkare.

Arbetsuppgifter

Elevhälsan ska enligt skollagen arbeta förebyggande och hälsofrämjande. Det innebär att arbeta utifrån basprogram och de vägledningar som finns och även skollagen och Socialstyrelsen. Elevhälsan stödjer eleverna i deras strävan att nå utbildningens mål. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är därför förebyggande hälsoarbete på såväl individ/grupp och organisationsnivå. I skolsköterskan hälsofrämjande uppdrag ingår b.la hälsobesök, hälsosamtal, vaccinationer enligt nationellt vaccinationsprogram, frågor som rör elevernas arbetsmiljö, skolans värdegrundsarbete och livsstilsrelaterad ohälsa. Enklare sjukvårdsinsatser ingår också. I uppdraget ingår även att  tillsammans med skolans elevhälsoteam, övriga skolsköterskor och skolläkare vidareutveckla elevhälsoarbetet. Du kommer att ha nära samarbete med skolans övriga personal. Som skolsköterska kommer du även att samarbeta med vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till skolsköterska alternativt sjuksköterska med utbildning i hälso- och sjukvård för barn och ungdomar eller öppen hälso- och sjukvård. Har du tidigare arbetat som skolsköterska eller har annan erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga ser vi det som mycket positivt. Erfarenhet av journalsystemet PMO är också en fördel. Enligt skollagen ( 2010:800) krävs ett registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister)  för att arbeta inom förskoleverksamhet och skola.

Du behöver inneha B körkort.

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN! 

Personliga egenskaper

I ditt uppdrag är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande och har god förmåga att arbeta självständigt. Du har lätt att kommunicera och har ett stort intresse av att möta människor med olika bakgrund och förutsättningar. Du har god förmåga att skapa goda relationer till medarbetare, barn/elever och deras vårdnadshavare. Som person kännetecknas du av en positiv inställning och ett lösningsfokuserat och flexibelt arbetssätt. Du är kommunikativ och kan på ett tydligt och korrekt sätt uttrycka dig i både tal och skrift.

Vi erbjuder

Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare, vilket även innebär rökfri arbetstid. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta samt vår personalförening, Smeden. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen.

Läs mer om oss på smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.

All rekrytering sker digitalt och via vår externa länk till rekryteringssystemet Webcruiter.

Vid problem av registerting av CV var god kontakta Webcruiter support

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge.  Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. 

Arbetsplats
Vasagatan 14, 777 30 Smedjebacken
Sverige

 Kontaktinformation

Susanne Gryth
Verksamhetschef
 0240-660291
 susanne.gryth@smedjebacken.se

Camilla Söderström
Skolsköterska med medicinskt ledningsansvar
 0240-660 475
 camilla.soderstrom@smedjebacken.se

Sista ansökningsdag:2020-04-26
 Arbetsgivare:Smedjebackens kommun
 Ort:Smedjebacken
 Titel:Skolsköterska ref nr 20/47
 Heltid / Deltid:Heltid
 Anställningsform:Tillsvidareanställning
 Tjänstens omfattning:100
 Webcruiter ID:4214751111

 

Dela detta jobb

Skolsköterska

Smedjebackens kommun