medrek.se

Skolsköterska till Elinsborgsskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-12-02

Ansök nu

Skolsköterska till Elinsborgsskolan

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Som skolsköterska är du anställd direkt under rektor, som ansvarar för elevhälsoarbetet. Verksamhetschef och medicinskt ledningsansvarig på central förvaltning är ansvarig för elevhälsans medicinska insats
(EMI) och är ett stöd för rektor och skolsköterska.

Elinsborgsskolan är en personaltät F-6 skola med ca 330 elever med 2 klasser/årskurs. Skolan har trygg organisation med tydliga rutiner och ett nära samarbete mellan skolledning och personal. Då våra elever har olika etnisk bakgrund bidrar det till en stor mångfald på skolan. På vår skola ser vi mångfald som en resurs som skapar dynamik och formar vår verksamhet till en rolig, utvecklande och spännande arbetsplats för såväl elever som personal. Våra elever kommer ifrån hela världen. Just nu har vi ca 40 språk representerade på vår skola. På Elinsborgsskolan finns även en förberedelseklass, för våra nyanlända elever samt en särskild undervisningsgrupp. För åk 4-6 har skolan en musikprofil och en simsatsning upp till åk 6. Vi värdesätter kulturupplevelser för våra elever och har externa samarbeten med bl.a. Kungliga musikhögskolan.
Skolan ligger vid Järvafältet vilket ger optimala förutsättningar att samarbeta med Eggebygårds naturskola. Våra prioriterade arbetsområden är språkutveckling, kollegialt utbyte, trygghet och studiero samt kompetensutveckling kring digitalisering. Skolan har kollegialt utbyte för all personal utifrån aktuella teman. Skolans förstelärare leder arbete kring bl.a. Skolutveckling via kollegialt utbyte.
Fritidshemmets verksamhet har ett pågående utvecklingsarbete kring LGR11 och att utveckla rastverksamheten. Fritidshemmet är integrerat i skolan och samarbete skola-fritids är väl förankrat vilket möjliggör för elevens lärande under hela skoldagen på Elinsborgsskolan.

Läs mer på: https://elinsborgsskolan.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning

Utföra elevhälsans medicinska insatser i skolan enligt gällande lagstiftning, stadens Kvalitetsprogram för elevhälsoarbete som inkluderar Ledningssystem för elevhälsans medicinska insatser och centrala Skolhälsans föreskrifter och riktlinjer.
Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledning och övrig elevhälsopersonal utifrån sin medicinska kompetens skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas lärande, utveckling och hälsa.

Tillsammans med skolläkaren och i samråd med skolledningen ansvara för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan. Arbetet innefattar samverkan med elever, föräldrar, skolans personal samt organisationer och myndigheter utanför skolan.

I elevhälsan på Elinsborgsskolan ingår Skolledningen, en tal- och specialpedagog, en specialpedagog, skolkurator och skolpsykolog. Nu söker vi en skolsköterska så att vi blir fulltaliga igen.
Stockholm stads skolsköterskor journalför i PMO.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom Hälso –och sjukvård för barn och ungdom 60 hp. Distriktssköterska 75 hp. eller Skolsköterskeprogrammet Högskolan i Skövde 60 hp.

Folkhälsovetenskaplig kompetens är meriterande. Stockholm stads skolsköterskor journalför i PMO och bör kunna arbeta i grundläggande dataprogram och ha erfarenhet av datajournaler.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbete eller annat arbete inom sjukvård riktat till barn och ungdomar. I skolsköterskans uppdrag ingår att följa elevernas utveckling mot kunskapsmålen, arbeta hälsofrämjande, förebyggande, genomföra vaccinationsprogram, organisera skolläkarmottagning, följa basprogrammet samt utföra enklare sjukvårdsinsatser. Du är intresserad av att arbeta såväl med förebyggande hälsoarbete som att sköta de övrigt förekommande arbetsuppgifterna för en väl fungerande medicinsk elevhälsa.

Du har en vilja att vidareutveckla ett modernt skolsköterskeuppdrag tillsammans med elevhälsoteamet, pedagogerna och övriga kollegor i Stockholms stads medicinska elevhälsa. Elevhälsoteamet arbetar tillsammans för elevernas bästa. Därför är det viktigt att du är flexibel samt intresserad av nära samarbete med kollegor och att arbeta i team. Tjänsten innebär samverkan med elever, föräldrar, skolans personal
samt organisationer och myndigheter utanför skolan.

Vi behöver dig som är trygg och har en personlig mognad. Du ska också vara serviceinriktad och lyhörd. Du har god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av egna kunskaper och erfarenheter samt är öppen för att lära dig av andra. Du tar initiativ till att utveckla din egen kompetens för att också utveckla verksamheten. Du har empati i mötet med andra människor och har ett genuint intresse för att arbeta
inom yrket. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Övrigt

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
 

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     en.l överenskommlse/snarast

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Spånga

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/6820

Kontakt

  • Terhi Sörensen, 0850803802

  • Anna-Maria Thun, 0850803801

  • Monica Portin, 0850803857

Facklig företrädare

  • Anneli Johansson, vårdförbundet, 08-508 33 786

Publicerat

     2021-11-18

Sista ansökningsdag

     2021-12-02

Legitimationskrav

     Sjuksköterska

Dela detta jobb

Skolsköterska till Elinsborgsskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen