medrek.se

logga

Skolsköterska till Tornhagsskolan och Slaka-/ Skedaskola

Regioner
Utgår

2021-06-19

Ansök nu

Skolsköterska till Tornhagsskolan och Slaka-/ Skedaskola

Om arbetsplatsen

Skolhälsovården i Linköpings kommun ingår som en del i Elevhälsan- den medicinska insatsen. Inom grundskolan arbetar ett 40-tal skolsköterskor med ett elevantal på drygt 16 000 elever fördelat på fyra olika skolområden. På gymnasiet arbetar åtta skolsköterskor med ett elevantal på ca 5 000 elever fördelat på fem olika gymnasieenheter.

Organisatoriskt tillhör du som skolsköterska den grundskola eller den gymnasieenhet där du har flest antal tjänstgöringstimmar. Personalansvarig chef är rektorn vid den skolan.

Vi söker nu en skolsköterska med placering på Tornhagsskolan som är en skola med förskoleklass till år 9 samt fritidshem och öppen fritidsverksamhet och Slaka/Skeda skola har en F-6 verksamhet med fritidshem och öppet fritids.Tjänsten är en tillsvidareanställning och sysselsättningsgraden kommer vara 100 % (50% på Tornhagsskolan och 50% på Slaka/Skeda).

Arbetsbeskrivning

Som skolsköterska arbetar du förebyggande och hälsofrämjande utifrån Linköpings kommuns basprogram för elevhälsan den medicinska insatsen vilket innefattar hälsobesök, öppen mottagning och utförande av vaccinationer. 

I din roll som skolsköterska arbetar du tillsammans med skolans elevhälsoteam för att stödja eleverna till att nå målen i skolan. Du samarbetar också med övrig personal, vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan. Detta för att skapa trygg skolmiljö som främjar hälsa, lärande och trygghet. Du dokumenterar i journalsystemet PMO. 

Som nyanställd skolsköterska får du möjlighet att ta delta i introduktionsprogram. Kompetens- och metodutveckling får du fortlöpande via elevhälsans medicinska insats centralt. Du ingår även i ett nätverk med områdets övriga skolsköterskor vilket ger goda möjligheter till att utbyta erfarenheter och utveckla professionen. Vi erbjuder dig ett självständigt och utvecklande arbete med möjlighet att göra skillnad. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till distriktssköterska, barnsjuksköterska eller skolsköterska. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som skolsköterska eller har annan erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och ungdomar. Du har kunskap om förebyggande och främjande elevhälsoarbete.

Som skolsköterska hos oss har du en självständig roll som förutsätter att du planerar och organiserar ditt arbete på ett bra sätt. Du har ett professionellt bemötande, du är bra på att möta barn och ungdomar där de befinner sig och du är nyfiken på människor med olika kulturell bakgrund. Du kommer att samverka med övrig personal, elevhälsoteam, skolläkare m.fl. vilket förutsätter att du trivs i en roll där ett prestigelöst samarbete är centralt. Du som vill du vara med och driva och utveckla vår verksamhet mot framtiden är varmt välkommen med din ansökan.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: 2021-08-09

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100% (50-50)

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7009

Dela detta jobb

logga
Skolsköterska till Tornhagsskolan och Slaka-/ Skedaskola

Linköpings kommun