medrek.se

Socialadministratör

Regioner
Utgår

2018-09-07

Ansök nu

Socialadministratör

Arbetsplatsen

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare. 

IFO (Individ- och familjeomsorg) ansvarar för följande verksamheter; Stöd till barn, ungdomar och deras familjer, Stöd till vuxna, Försörjningsstöd/ekonomiskt bistånd samt Arbetsmarknadsinsatser och mottagande av nyanlända. 

Nu söker vi en socialadministratör till vår verksamhet!

Arbetsuppgifter

Inom vår enhet handlägger socialadministratörer i huvudsak försörjningsstödsärenden, men har utöver försörjningsstöd även andra uppdrag såsom VINR (våld i nära relation) och DUA (delegation för unga till arbete). I ditt arbete kommer du att ha ett nära samarbete med arbetscoacher och syokonsulent på vägledningscenter inom kommunens arbetsmarknadsenhet. Som socialadministratör hos oss kommer du att ha ett varierande arbete, där du har möjlighet att själv inrikta dig inom dina intresseområden. I arbetet ingår att sköta närarkivet och stå i reception. 

Sedan 2007 har IFO arbetat utifrån systemteoretisk grund med goda resultat vilket har genererat att handläggarna inom försörjningsstöd erbjuds en ettårig utbildning i systemteori.

Kvalifikationer

Du har fullgjord gymnasieutbildning och gärna högskoleutbildning med social inriktning, eller folkhögskoleutbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom samma arbetsområde och har insikt i verksamhetens upplägg. 

För att lyckas som socialadministratör behöver du vara strukturerad, noggrann, flexibel och lösningsfokuserad. Du har en god förmåga att samverka och du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du är empatisk, serviceinriktad och stresstålig med god social kompetens och ett respektfullt bemötande. Du behöver även ha en personlig mognad, en god människosyn och ett genuint intresse för målgruppen. 

B-körkort är ett krav. 
Stor vikt läggs vid personligt lämplighet och tidigare erfarenheter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Andra uppgifter

Provanställning kan komma att tillämpas. 

Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. 

Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-09-07
Arbetsgivarens referensnummer: A801544

Upplysningar

Roger Andersson
Enhetschef
0321-595684 

Facklig företrädare nås via kommunens växel
0321-595000

Dela detta jobb

Socialadministratör

Ulricehamns kommun