medrek.se

Socialchef

Företag Nykvarns kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-10-20

Ansök nu

Socialchef

Arbetsuppgifter

Har du ett bra öga för helheter? Går du igång på samarbete? Gillar du vara med i hela verksamhetsprocessen? I rollen som socialchef kommer du att ha det övergripande ansvaret för all verksamhet inom vård- och omsorgsområdet och leda den på en strategisk nivå utifrån de politiska målen. Du har en kompetent ledningsgrupp av 13 chefer och dessutom 240 medarbetare till din hjälp att i ditt arbete.

Med kommunens vision och medborgaren i fokus är ditt uppdrag att ständigt utveckla kvaliteten och effektiviteten i verksamheten. Under ditt ledarskap får du möjlighet att driva din verksamhet, medarbetare, budget- och arbetsmiljöarbete. Du ansvarar för kontorets måluppfyllnad och resultat och tillsammans med dina medarbetare utvecklar du en verksamhet som är hållbar, har god kvalitet och är kostnadseffektiv. Du är en mästare att på ett tydligt och engagerande sätt skapa förståelse för uppdraget, klargöra och kommunicera mål samt upprätthålla välfungerande arbetsprocesser. Du rapporterar direkt till kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Du har en socionomutbildning, ekonomisk utbildning, juridisk utbildning eller annan utbildning som bedöms relevant för uppdraget.
Du har också god erfarenhet av att arbeta i ledande befattning i en politiskt styrd organisation, gärna med erfarenhet av myndighetsutövning och utförande. Vi ser också att du har erfarenhet av att arbeta med effektivisering, utveckling av verksamheter och erfarenhet av att arbeta med ekonomisk analys av verksamheter.
Vi vill att du är en god arbetsgivarföreträdare och har en förmåga att främja ett samarbetsklimat, delaktighet i arbetet och ser till att goda idéer tas tillvara. Du leder genom dina chefer och når resultat samtidigt som du får med dig andra i arbetet. Som socialchef i Nykvarns kommun är det viktigt att du är en initiativtagande chef med helhetsperspektiv, att du är en inspirerande och tydlig ledare med kommunikativ förmåga och att du arbetar strategiskt och långsiktigt. Det är självklart för dig att samarbeta och bygga nätverk.

Resor i tjänsten kan förekomma.

För mer information, ring:

  • Frida Nilsson, Kommundirektör. Telenr: 08-55501001

Anställningen

Anställning Tillsvidare från och med enligt överenskommelse .

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Nykvarns kommun senast den: 2019-10-20

Dela detta jobb

Socialchef

Nykvarns kommun