medrek.se

Socialsekreterare

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-12-31

Ansök nu

Socialsekreterare

Arbetsplats

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Vi jobbar med barns behov i centrum (BBIC) och samverkar med skolor, familjecentral och andra myndigheter. Vi har ett nära samarbete och korta beslutsvägar med våra egna vårdresurser, framförallt med Råd- och stödgruppen som är vår öppenvårdsenhet. Hos oss kommer du att få kompetensutveckling i form av processhandledning, utbildningar och tillgång till länsgemensamma kompetensutvecklingsprogram. Vi har höga ambitioner när det gäller att ständigt höja vår gemensamma kompetens.

Arbetsbeskrivning

Som vår socialsekreterare ansvarar du huvudsakligen för att utreda barns och ungdomars behov utifrån förhandsbedömningar, samt att följa upp beviljade insatser. Du kommer att ha många kontakter med anhöriga, skola, barnomsorg, landsting, polis med flera. Du jobbar för att de barn och ungdomar som är i behov av våra insatser ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och få stöd i sin uppväxt. Just nu satsar vi särskilt på barn och unga, med målet att alla som kommer i kontakt med oss ska uppleva ett gott bemötande, hög tillgänglighet och värdighet.

Vi som söker ytterligare en kollega jobbar på barn- och ungdomssektionen, myndighet. Vi består idag av en verksamhetschef, en samordnare, en specialisthandläggare, sju socialsekreterare, två mottagningssekreterare och två utredningsadministratörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen. Du ska vara väl förtrogen med de handläggningskrav och den lagstiftning som styr verksamheten. Det är önskvärt att du även har erfarenhet av att arbeta med BBIC, att du har god dokumentationsvana samt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Då jobbet innebär många kontaktytor är det viktigt att du har förmåga att vårda och bygga goda relationer. Färdigheter som kommunikation och samarbete är viktiga för oss liksom ett gott bemötande. För att vara framgångsrik i jobbet som handläggare bör du vara trygg i din yrkesroll och kunna möta alla slags människor i behov av stöd eller skydd.

Vi hoppas få välkomna dig till oss!

När du söker jobb hos oss ber vi dig söka digitalt för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan digitalt kan du skicka din ansökan märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun 
Lednings- och verksamhetsstöd 
Box 66 
742 21 Östhammar

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

Kontaktpersoner
Anna Engqvist
Verksamhetschef
0173-862 95

Facklig representan
Eva Fagerlund
Fackligt ombud SSR
070-358 41 91

Dela detta jobb

Socialsekreterare

Östhammars kommun