medrek.se

Socialsekreterare

Företag Gagnef kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-28

Ansök nu

Socialsekreterare

Där den vilda Västerdalälven och stilla Österdalälven strålar samman skapar Gagnefs kommun mötesplatser som tar oss in i framtiden. Med utgångspunkt i det lilla bygger vi en modern och trygg kommun. Genom engagemang och kreativitet skapar vi samhället. Vi tar hand om dem som har format den bygd vi lever i idag och satsar för kommande generationer och en hållbar utveckling.
 
Gagnefs kommun söker en socialsekreterare för arbete med ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd samt insatser rörande personer över 18 år. 

Du kommer att arbeta i Vuxengruppen tillsammans med sex socialsekreterare varav en är 1:e socialsekreterare/Mottagningssekreterare. 

Vi tror att några av dina drivkrafter är din vilja att arbeta med socialt arbete och myndighetsutövning och det är något vi vill vara med och utveckla hos dig. Hos oss kommer du därför att erbjudas en bra introduktionsplan och en generös individuellt anpassad kompetensutveckling samt handledning som stöd i din yrkesroll. Vid tre respektive sex månader i din nya tjänst erbjuds du extra handledande samtal gällande din fortsatta utveckling. 

I Vuxengruppen har vi för avsikt att hålla nere antalet timmar vi spenderar på möten och i stället ge utrymme för det sociala arbetet med de medborgare vi möter. Genom ett närvarande nära ledarskap, ett systematiskt arbetsmiljöarbete och en positiv löneutveckling vill vi vara en attraktiv arbetsgivare för våra anställda.

Vill du ha lite mer tid till fritidsaktiviteter så finns möjligheten, för dig som är anställd ett kalenderår eller längre, att växla semesterdagstillägg till fler semesterdagar. Vi har 39 timmars arbetsvecka och flextid. För den som är anställd minst 12 månader, finns möjlighet ett köpa ett årskort för kollektivtrafik på Dalatrafik, till ett mycket förmånligt pris.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utreda och bedöma rätten till ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd, samt insatser för personer över 18 år. Vi har en väl utvecklad intern och extern samverkan, som alltid utgör en naturlig del i arbetet hos oss. 

Kvalifikationer
Du har socionomexamen och har erfarenhet av att arbeta med försörjningsstöd. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av att jobba med missbruk och beroende.

Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och har ett förtroendeingivande och respektfullt bemötande. Det är naturligt för dig att samarbeta och bidra till utveckling på ett positivt sätt. Du har barnperspektivet som en självklarhet i ditt arbete. Vi tar stor hänsyn till dina personliga egenskaper. 

Om anställningen
100% tillsvidareanställning med tillträde 2019-08-01, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Intervjuer kan komma att ske löpande innan ansökningstidens utgång.

Vill du vara en del av oss? 
Gagnefs kommun kännetecknas av närhet. Närhet mellan beslut och medarbetare, närhet mellan de olika verksamheterna och närhet till kunderna. Vi vågar påstå att vi är närmare än de flesta till det mesta!

Övrigt
Bifoga referenser med ansökan. Eventuella insända pappershandlingar återsändes ej. 
Gagnef kan erbjuda medflyttarservice i samband med anställning. Läs om medflyttarservice på: http://www.rekryteringslots.se/medflyttare/medflyttarservice

Gagnefs kommun har i förväg beslutade rekryteringskanaler och vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
   
Varaktighet/Arbetstid    Arbetsgivare
Heltid
Tillsvidare    Gagnefs kommun
 
Lön    Postadress
Månadslön 
Individuell lön enligt kollektivavtal.    Gagnefs kommun
78580 GAGNEF
  
Ansökan     
Sista ansökningsdag: 2019-04-28
Ange referens: SN/2019:59/02
 
Kontaktpersoner
Enhetschef Pia Sellström, 0241-15376
1:e socialsekreterare Mats Björk, 0241-15231
Fackliga kontaktpersoner
Akademikerförbundet SSR Sofie Pettersson, 0241-15225
Vision Maria Jansson, 0241-15418

Dela detta jobb

Socialsekreterare

Gagnef kommun