medrek.se

Arbetsplats

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Individ- och familjeomsorgen hos oss består av en barn- och ungdomssektion inklusive en råd-och stödenhet, en vuxensektion samt boendestöd. För ensamkommande flyktingbarn finns HVB-hem i kommunal regi. Vi är totalt ca 70 personer som arbetar med stöd och hjälp till både barn och vuxna. Vi har förstärkt arbetsledningen genom att inrätta samordnartjänster.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i vuxensektionen där du tillsammans med fem kollegor i huvudsak arbetar med missbruksfrågor. Socialpsykiatrin ingår i gruppen med ytterligare tre kollegor. Arbetet är flexibelt utifrån vissa givna förutsättningar och det finns stort utrymme för idéer och nytänkande. Enheten arbetar med individanpassad öppenvård, både 12-steg och återfallsprevention

Vi erbjuder dig extern och intern handledning, stöd i arbetet samt mentor under introduktionen.

På vuxensektionen arbetar ytterligare sex socialsekreterare med försörjningsstöd som huvudsaklig arbetsuppgift, två handläggare arbetar på halvtid med BUS, samt tre utredningsadministratörer och en verksamhetschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Datavana är ett krav. Erfarenhet av verksamhetssystemet Pulsen Combine och utbildning inom MI, ASI är meriterande. Tidigare erfarenhet av arbete med missbruksfrågor är önskvärt. Vi ser gärna att du har körkort då arbetet kan innebära vissa resor i kommunen.

För att passa in i gänget är det en fördel om du har humor är ödmjuk och prestigelös. Du är intresserad av att bidra till utveckling av verksamheten och kan hitta kreativa lösningar.

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden vänta därför inte med att visa ditt intresse.

Ansök senast
31 augusti 2018

Avdelning
Socialförvaltningen, IFO

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Referensnummer
KS-2018-531

Kontaktpersoner
Yvonne Wahlbeck
Verksamhetschef
0173-862 33

Facklig representant
Eva-Lena Grannas
Fackligt ombud Vision
0173-86000 vx

Eva Fagerlund
Fackligt ombud SSR
070-358 41 91

Socialsekreterare

Regioner
Utgår

2018-08-31

Ansök nu

Dela detta jobb