medrek.se

Socialsekreterare

Företag Habo kommun
Regioner
Utgår

2024-02-28

Ansök nu

Socialsekreterare

Om arbetsplatsen

Vi söker en socialsekreterare till myndighetsutövning barn och unga. Socialförvaltningens individ- och familjeomsorg (IFO) är organisatoriskt uppdelad i tre enheter: Barn och unga, vuxenenheten och öppenvården. Enheten för Barn och unga arbetar med myndighetsutövning och uppföljning av beslutade insatser. Vi arbetar även med familjehem och familjerätt. Arbetet leds av enhetschef. För att öka kvalitén i stöd och mottagande av familjer där våld förekommer ska nya anmälningar och ansökningar handläggas inom ramen för ett våldsteam. I våldsteamet ingår 4 utsedda socialsekreterare (två från vuxenenheten, två från barnenheten) samt två utsedda behandlare från öppenvården. Arbetet ska utföras samordnat inom ramen för sina respektive uppdrag. Våldsteamets uppdrag är också att ha särskild kompetens inom området våld i nära relation/hedersrelaterat våld och förtryck och ska använda detta generellt i verksamheten och kunna ge stöd till andra i verksamheten inom kunskapsområdet. Förmåner: • Flexibel arbetstid • Möjlighet till hemarbete • Semesterväxling • Handledning • Kompetensutveckling • Subventionerad friskvård Vi har arbetstyngdsmätning som ett verktyg i arbetsmiljöarbetet för barn och unga.

Arbetsuppgifter

Arbetet inom Barn och unga innebär myndighetsutövning med utredning, handläggning och uppföljning av barn- och unga enligt SoL, LVU och FB. Vi har en viss specialisering i arbetsgruppen där handläggarna arbetar som utredare, insatshandläggare, familjehemssekreterare eller familjerättssekreterare. Tjänsten som vi söker är i huvudsak en utredare, men ett visst utrymme finns att forma tjänsten utifrån ansökandes önskemål och kompetens.

Kvalifikationer

Socionomexamen Meriterande är erfarenhet av arbete med liknande arbete inom socialtjänsten. B- körkort är nödvändigt.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar. I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan. Ansökningshandlingar returneras ej. Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Urval sker löpande under ansökningstiden.

Dela detta jobb

Socialsekreterare

Habo kommun