medrek.se

Socialsekreterare barn och familj

Regioner
Utgår

2022-10-03

Ansök nu

Socialsekreterare barn och familj

Välkommen till Smedjebackens kommun!
Vi är en kommun som med god och stabil ekonomi som grund och med invånarna i fokus arbetar aktivt med utveckling där målet är bästa möjliga verksamhet. Som arbetsgivare är vår styrka prestigelöshet, dialog och korta beslutsvägar. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan leva upp till vår värdegrund där välkomnande, engagemang, trygghet och framtidstro är våra ledord.

Individ och familjeomsorg
Barn och familjeenheten består av 7 socialsekreterare där funktionerna mottagning, utredning, uppföljning av insats samt familjehem och familjerätt ingår. Det finns ett nära samarbete med kommunens öppenvård, men också med utredare på försörjningsstöd och missbruk. Vi är en liten kommun och ett litet socialkontor. Vi hjälper varandra och man hjälps åt med arbetsuppgifter vid behov.

 Sista ansökningsdag:

03.10.2022

 Arbetsgivare:

Smedjebackens kommun

 Ort:

Smedjebacken

 Jobbtitel:

Socialsekreterare Barn -och familj

 Tjänster:

1

 Heltid / Deltid:

Heltid

 Tjänstens omfattning:

100

 Webcruiter ID:

4564577996

 Social delning :

Arbetsuppgifter

Barn och familjeenhetens socialsekreterare arbetar med barn och ungdomar från 0 år upp till 21 år gällande myndighetsutövning utifrån socialtjänstlagen SoL, lagen om vård med särskilda bestämmelser om vård av unga LVU och lagen om unga lagöverträdare LuL. Enheten utreder även familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt handlägger familjerättsliga ärenden.
I rollen som socialsekreterare ingår det att ha ett nära samarbete med viktiga personer i barnets nätverk med fokus på att säkerställa att barnet får en god och trygg tillvaro. Du har även kontakt och samordnar olika nätverk kring barnet, exempelvis skola och BUP. I tjänsten ingår även att vara insatt i enhetens mottagningsfunktion.

Vi söker nu en utredare till vårt team.
I rollen som utredare kommer du att bedöma och utreda enligt SoL och LVU samt skriva yttranden enligt LuL. Utredningarna som du genomför utgår från BBIC (barnets behov i centrum). Ditt uppdrag är att ta reda på hur det ser ut i barnets liv idag och om barnets behov av goda uppväxtvillkor tillgodoses. Genom skydds- och riskfaktorer identifierar du vad barnet och ungdomen behöver för stöd från socialtjänsten.

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och arbetets innehåll och förutsättningar kan komma och att förändras över tiden.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten har du en socionomexamen samt kunskaper i SoL och LVU.
Det är meriterande om du tidigare har arbetat med socialt arbete eller myndighetsutövning, men det är inte ett krav.
I rollen ingår dokumentation samt att hålla i samtal vilket gör att du behöver ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Då det förekommer resor i tjänsten är B-körkort ett krav.

Provanställning kan komma att tillämpas.
För denna tjänst kommer det att bli aktuellt med uppvisande av utdrag ur belastningsregistret.
Urval och intervjuer sker löpande.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som socialsekreterare tror vi att du har ett starkt engagemang och ett intresse för socialt arbete. Du har mod att göra skillnad för utsatta människor i samhället och en av dina styrkor är att bygga relationer och att samarbeta.

Vi erbjuder

Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare, vilket även innebär rökfri arbetstid. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta samt vår personalförening, Smeden. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Att förvalta det vi värnar om ser vi som självklart och vi är stolta över vårt finska förvaltningsområde där du som finsktalande mer än gärna få stärka upp med din kunskap. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen.
Läs mer om oss på smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.
All rekrytering sker digitalt och via vår externa länk till rekryteringssystemet Webcruiter.
Vid problem av registrering av CV var god kontakta Webcruiter support.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du HR-specialist Patricia Andersson (patricia.andersson@smedjebacken.se) så får du hjälp med din ansökan.

Vasagatan 17, 777 30 Smedjebacken, Sverige

Map

 Visa vägbeskrivning

Sofia Fahgen

SSR

 0240-660 252

 sofia.fahgen@smedjebacken.se

Maria Högstedt

Vision

 0240-660 091

 maria.hogstedt@smedjebacken.se

maria.kjellner

Enhetschef

 0240-660 256

 maria.kjellner@smedjebacken.se

Jill Ekberg-Johansson

IFO-chef

 0240660318

 jill.ekberg-johansson@smedjebacken.se

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge.  Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. 

Dela detta jobb

Socialsekreterare barn och familj

Smedjebackens kommun