medrek.se

Socialsekreterare barn- och familj

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-01-27

Ansök nu

Socialsekreterare barn- och familj

Välkommen till Smedjebackens kommun!
Vi är en kommun som med god och stabil ekonomi som grund och med invånarna i fokus arbetar aktivt med utveckling där målet är bästa möjliga verksamhet. Som arbetsgivare är vår styrka prestigelöshet, dialog och korta beslutsvägar. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan leva upp till vår värdegrund där välkomnande, engagemang, trygghet och framtidstro är våra ledord. 

 

Individ och familjeomsorg
Nu satsar vi på barn- och familj och utökar med två tjänster! Gruppen på barn- och familj består idag av utredare, familjehemssekreterare, familjerättssekreterare, barnsekreterare och mottagning. Vi är en liten kommun och ett litet socialkontor. Vi hjälper varandra och man hjälps åt med arbetsuppgifter vid behov. Tjänsterna vi vill tillsätta nu är utredare/socialsekreterare och en tjänst som är delad mellan familjehem/familjerätt. 

 

Arbetsuppgifter

Som utredare är dina arbetsuppgifter att utreda enligt SoL och LVU samt att följa upp öppenvårdsinsatser. Tjänsten som är delad mellan familjehem och familjerätt är en helt ny tjänst så där kan du vara med och utforma upplägget av tjänsten. Den kan bland annat komma att innehålla att rekrytera, hitta och utreda familjehem samt samarbetssamtal. Det kan även komma att innehålla vårdnads-boende och umgängesutredningar. Datasystemet vi använder idag är Treserva.

Kvalifikationer

Enligt socialstyrelsens rekommendationer vill vi att du är socionom eller har annan akademisk utbildning som kan ses som likvärdig. Erfarenhet av myndighetsutövning och barnavårdutredningar är meriterande.

B-körkort är ett krav. 

Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du som söker är intresserad av att vara med att utveckla vår verksamhet! Dina tankar och idéer är viktiga för oss och kan bidra till en utvecklande och trivsam arbetsplats.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Arbete hemifrån 1 dag/månad om arbetet tillåter samt extern handledning.
Flextid

Vi samverkar med Högskolan Dalarna för att kompetensutveckla vår verksamhet och personal. Det finns även en regional samverkan i länet.
Kommunen erbjuder även gratis träning på ett kommunalt gym 2 gånger per vecka. Om du flyttar till Dalarna för den här tjänsten kan vi i samarbete med Rekryteringslots erbjuda din familj medflyttarservice. Läs mer om det på www.rekryteringslots.se 

Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare, vilket även innebär rökfri arbetstid. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta samt vår personalförening, Smeden. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Att förvalta det vi värna om ser vi som självklart och vi är stolta över vårt finska förvaltningsområde där du som finsktalande får mer än gärna stärka upp med din kunskap. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen.
Läs mer om oss på smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.
All rekrytering sker digitalt och via vår externa länk till rekryteringssystemet Webcruiter.
Vid problem av registerting av CV var god kontakta Webcruiter kundservice

 

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge.  Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. 

 

Dela detta jobb

Socialsekreterare barn- och familj

Smedjebackens kommun