medrek.se

logga

Socialsekreterare - barn och unga

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-11-28

Ansök nu

Socialsekreterare - barn och unga

Individ- och familjeomsorgen

Arbetsplatsen

Socialförvaltningen i Karlsborg ansvarar för äldreomsorg, omsorg om personer med funktionsnedsättning, kommunal hälso- och sjukvård samt individ- och familjeomsorg. Förvaltningen har ca 250 medarbetare.

På IFO är du en i teamet som får möjlighet att jobba brett och varierat, nära beslutsfattare och med gott samarbete med skola och andra aktörer. Vi månar om vår personal med utbildningar, friskvård och extern handledning. Vi erbjuder också flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta hemifrån.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare hos oss arbetar du nära 1:e socialsekreterare och enhetschef och delar med dig av din kunskap till dina arbetskamrater. I arbetsuppgifterna ingår utredningsarbete inom SoL och LVU. Uppföljning av insatser i hemmet, familjehem samt HVB placeringar. Vi arbetar enligt BBIC i nära samverkan med barnet och dess nätverk. Det finns goda möjligheter till stöd för barnen och familjerna i form av insatser i öppenvård eller utanför hemmet.

Vi strävar efter ett barnperspektiv och hålla hög kvalitet på våra utredningar. Arbetet sker i nära samverkan med kollegor inom myndigheten.

Du är också en viktig del i att upprätthålla och utveckla en god arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker helst har socionomexamen samt erfarenhet av myndighetsutövning i individ- och familjeomsorgens verksamhetsområde. Du skall också ha goda kunskaper om gällande lagstiftningar.

I arbetet är du noggrann, strukturerad och har ett pedagogiskt förhållningssätt, för att kunna ge ett bra stöd till barnet, den unge och deras familjer. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och är van att arbeta och dokumentera i IT-system. Du ska även ha förmåga att skapa ett gott arbetsklimat och en vilja att samverka och finna lösningar.

Övrigt

Karlsborgs kommun använder sig av rekryteringsverktyget Varbi för att hantera ansökningar, vilket också är ett led i att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. Du söker jobbet genom länken i annonsen. 

Du som funderar på att söka tjänsten är varmt välkommen att höra av dig till oss, men vi undanber oss kontakt från försäljnings- och rekryteringsbolag. 

Karlsborgs kommun som arbetsgivare

Karlsborgs kommun med sina ca 7 000 invånare hälsar dig välkommen till en fantastisk boendemiljö och rika rekreationsmöjligheter! Karlsborg är den lilla kommunen med det storslagna läget vid Vätterns strand. Det fantastiska landskapet, närheten till Tivedens skogar tillsammans med sjöarna och vattendragen ger Karlsborg dess alldeles unika prägel. 
Hos arbetsgivaren Karlsborgs kommun är det viktigt att varje medarbetare kan känna stolthet över sin insats och sin verksamhet. Det tror vi bland annat skapas genom att ge alla möjlighet att utvecklas, lära nytt och medverka i förbättrings- och utvecklingsarbetet. 
Det finns bra pendlingsmöjligheter till och från bl a Skövde, för dig som inte är redo att flytta hit än. Kommunen har ungefär 500 anställda. Kika gärna in och ta del av vår vardag på vårt Instagramkonto 

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Karlsborg

Län

     Västra Götalands län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021-144

Kontakt

  • Helene Juntunen, 0505- 171 37

Facklig företrädare

  • Facklig organisation söks via kommunens växel, 0505-170 00

Publicerat

     2021-11-11

Sista ansökningsdag

     2021-11-28

Dela detta jobb

logga
Socialsekreterare - barn och unga

Karlsborgs kommun