medrek.se

logga

Socialsekreterare Ekonomiskt Bistånd

Regioner
Utgår

2024-02-29

Ansök nu

Socialsekreterare Ekonomiskt Bistånd

Välkommen till Vårgårda kommun och en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med respektfullt bemötande och hög tillgänglighet gör vi allt för att leverera välfärdstjänster som överträffar förväntningarna hos invånarna i vår kommun. Med utgångspunkt från vår vision, vår gemensamma värdegrund och tydliga politiska mål bygger vi för stark tillväxt och starkt arbetsgivarvarumärke i kommunen.

Som socialsekreterare inom ekonomiskt bistånd ingår du i en arbetsgrupp som jobbar för att stötta de sökande mot egen försörjning och självständighet.
Vårgårda kommun har sedan 2018 organiserat ekonomiskt bistånd i arbetsmarknadsenheten , vilket är en del av förklaringen till goda resultat. En stor del är också de kollegor som du får möjlighet att jobba med, vilka drivs av engagemang och kompetens i runt hur man stöttar de sökande.
I enhetens arbete blir du en viktig del runt individerna för att stötta och motivera mot egen försörjning. Det kommer också finnas stora möjligheter att delta i förbättringsarbeten, där din kompetens och erfarenhet kommer vara av stor betydelse.

Arbetsuppgifter:

I rollen som socialsekreterare kommer du att handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen samt utreda de bakomliggande orsakerna och eventuella hindren för egen försörjning. Målet är att individen så snart som möjligt ska bli självförsörjande. Arbetet bedrivs utifrån en helhetssyn där insatser planeras tillsammans med andra samverkanspartners. I arbetsuppgifterna ingår motivationsarbete (MI) i anslutning till utredningsarbetet för att utveckla klientens möjligheter till egen försörjning.

Arbetet hos oss ger en bred insyn i välfärdskedjan och en god kännedom om hur samhället i stort fungerar. Vi erbjuder utmaningen att möta människor i olika livssituationer och kunna bidra till förändring i deras liv.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan relevant högskoleutbildning.
Det är meriterande med kurser i socialt arbete, socialrätt, förvaltningsrätt samt psykologi. Har du tidigare erfarenhet av socialt myndighetsarbete eller arbetat med ekonomiskt bistånd ses även det meriterande. Vi ser gärna även att du har kunskap/erfarenhet av att jobba med verksamhetssystem samt förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, då arbetet innebär kontakt med myndigheter och dokumentation.

Då vi är en verksamhet i förändring har du lätt för att anpassa dig efter ändrade situationer och förutsättningar. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och planerar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt. I stressade och pressade situationer är du stabil och kan behålla ditt lugn. Du skiljer på det personliga och professionella i relationer och kan sätta det i sitt rätta perspektiv.
 

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs. Erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånds handläggning ses meriterande men ej ett krav för rätt person.

Övrigt:

I Vårgårda kommun gäller heltid som norm med möjlighet till deltid. Då heltidsuppdrag saknas innebär det att tjänster kan kombineras med andra arbetsuppgifter, eller vid annan arbetsplats.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vårgårda kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:
Vårgårda kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2024-05-01. Eller enligt Ö.K. Rekrytering sker löpande under ansökningsperioden.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2024-02-29

Arbetsgivarens referensnummer: C176948

Upplysningar lämnas av:

Ronny Nordström
Enhetschef
Telefon: 0322 - 600 504
E-post: ronny.nordstrom@ vargarda.se

Facklig(a) företrädare
Mary Blomman
Ordförande SSR
Telefon: 0322-600600
E-post: mary.blomman@vargarda.se

Dela detta jobb

logga
Socialsekreterare Ekonomiskt Bistånd

Vårgårda kommun