medrek.se

logga

Socialsekreterare, mottagningen barn och unga

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-08

Ansök nu

Socialsekreterare, mottagningen barn och unga

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Social- och omsorgsförvaltningen i Linköping tillämpar BBIC (Barns Behov i Centrum) i mottagnings- och utredningsarbetet. Vi utgår från ett systemteoretiskt synsätt och ett helhetsperspektiv för familjen. Vårt mål är att möta varje individs behov på deras nivå, där förtroende, delaktighet och samverkan är viktigt.

Mottagningen Barn och unga tar emot anmälningar och ansökningar i icke pågående ärenden där du genomför förhandsbedömningar och tar beslut om vidare utredning ska genomföras. Arbetet som socialsekreterare hos oss innebär handläggning och dokumentation med beslut enligt sociallagstiftningen (SoL, LVU och LSS) för barn och unga (0-20 år). Som socialsekreterare på mottagningen arbetar du med inkommande nya ärenden. Detta innebär att du dagtid hanterar akuta ärenden och bemannar en mottagningstelefon enligt schema. Arbetet innebär även information och rådgivning samt motivationsarbete (MI). Samverkan internt inom förvaltningen och externt med andra berörda aktörer såsom skola, utförare, hälso- och sjukvård är även förekommande arbetsuppgifter.

Du kommer att möta barn, ungdomar och familjer i utsatta situationer, där den ena dagen inte är den andra lik. Det är ett utmanande, roligt och viktigt arbete där du får en chans att göra skillnad. Som socialsekreterare på avdelningen Barn och unga erbjuds du möjlighet att förlägga din arbetstid inom ramen för flextidsavtalet. Som stöd i ditt arbete finns mentorer, enhetssamordnare, arbetsgruppens ärendehandledning, handledning, administrativt stöd och stöd av enhetschef.

Din arbetsplats

Social- och omsorgsförvaltningen genomgick en stor omorganisation för några år sedan och består sedan dess av avdelningarna Barn och unga (0-20 år), Vuxna, Äldre samt Staben. Syftet med den nya organisationen är bland annat att vi ska få en ökad helhetssyn och utveckla vår samverkan utifrån ett brukarperspektiv. 

Avdelningen Barn och unga består av Mottagning, fyra Utrednings- och uppföljningsgrupper, Familjerätt, Rekrytering och matchning samt Kvalitet och utveckling. Mottagningen ingår i en enhet tillsammans med familjesupporten och socialjouren. 

Som socialsekreterare arbetar du utifrån de mål som social- och omsorgsnämnden beslutat om och handlägger anmälningar, förhandsbedömningar samt ansökningar om stöd enligt socialtjänstlagen (SOL). Nämndens verksamhet ska genomsyras av professionellt bemötande och god tillgänglighet. Myndighetsutövningen ska ske rättssäkert och effektivt. Arbetet kräver stor flexibilitet och erfarenhet då behoven ser olika ut utifrån individens förutsättningar och arbete med olika målgrupper.

Du som söker

Vi söker dig som har socionomexamen alternativt beteendevetenskaplig kandidatexamen med kurser inom socialt arbete, socialrätt, förvaltningsrätt och psykologi. Du har även erfarenhet av utredningsarbete på myndighet samt god kännedom om sociallagstiftningen. 

Då arbetet innefattar dokumentation är det ett krav att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Du som söker är trygg, stabil och har självinsikt. I ditt arbete styrs du av etik och välgrundade värderingar samt förhåller dig på ett situationsanpassat sätt. Du har förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete. Vidare arbetar du bra med andra samt har förmåga att skapa och underhålla relationer. Vid ändrade omständigheter har du lätt att anpassa dig och ser möjligheterna i förändringar. Du har en förmåga att hantera flera ärenden samtidigt i ett stundtals högt tempo. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Tillträde: Efter överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10713

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Socialsekreterare, mottagningen barn och unga

Linköpings kommun