medrek.se

logga

Socialsekreterare till AMF, mottagningen vuxna

Regioner
Utgår

2021-10-25

Ansök nu

Socialsekreterare till AMF, mottagningen vuxna

Om arbetsplatsen

Social- och omsorgsförvaltningen gick den 1 november 2020 in i en ny organisation. Nu står vi åter inför en ny utmaning då vi från 1 januari 2022 kommer genomföra en omorganisation. Då ska social- och omsorgsförvaltningen bli del i att bilda en ny förvaltning som heter integration- och arbetsmarknadsförvaltningen. 

Vi söker nu en socialsekreterare som kommer att utreda behovet av ekonomiskt bistånd hos personer som söker bistånd för första gången. Vill du se mer av vårt arbete kan du spana in Linköpings kommuns konto på Instagram, där vi under vecka 9 år 2021 visade upp hur vi arbetar.

Arbetsbeskrivning

Du kommer i denna tjänst att tillhöra den nya förvaltningen som skapats. Då förvaltningen startar upp i samband med tillträde för tjänsten blir du delaktig i att utforma den framtida organisationen. Du kommer adderas till ett team som idag består av elva medarbetare. Uppgifterna för oss som arbetar här är att ge information, ta emot ansökningar vilka vi utreder och beslutar om och att vi arbetar med rådgivning och hänvisning till kommuninvånare samt interna- och externa samarbetspartners och övriga instanser.

Vi behöver dig som drivs av nyfikenhet för att utreda behovet av ekonomiskt bistånd i mottagningsskedet. Du gör den första kartläggningen av klientens behov och utreder hur vi bäst kan hjälpa. Det är viktigt att se klientens egna resurser och fånga upp faktorer som kan leda till förändring. 

I arbetsuppgifterna ingår motivationsarbete och coachning (MI) i anslutning till utredningsarbetet för att utveckla klientens möjligheter till egen försörjning. Det ingår även arbete med att samordna externa kontakter med andra samhällsorgan så som Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Arbetsmarknadscentrum inom Linköpings kommun samt andra samverkanspartners. 

Då vi är en organisation i förändring finns stora möjligheter att vara en del i förändringsarbetet och bidra med lösningar till att forma vår framtida organisation. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen inklusive kurser i socialt arbete, socialrätt, förvaltningsrätt samt psykologi. Du har tidigare erfarenhet av socialt myndighetsarbete och det är meriterande om du arbetat med ekonomiskt bistånd. Du har med fördel kunskap om verksamhetssystemet Treserva. Du har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, då arbetet bl.a. innebär kontakt med myndigheter och dokumentation. 

Du är lugn, trygg i dig själv och kan sätta gränser när det behövs. Du kan både arbeta självständigt och samverka tillsammans med andra, samt upprätthålla goda relationer med externa parter. Som person är du självgående och tar stort ansvar för din egen uppgift. Då vi är en verksamhet i förändring behöver du ha lätt för att anpassa dig efter ändrade situationer och förutsättningar. 

Om du tror på individernas möjlighet att finna motivation till egen försörjning och vill vara med att skapa bättre förutsättningar för dem är detta rätt jobb för dig!

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-01-02

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2023-01-31 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7884

Dela detta jobb

logga
Socialsekreterare till AMF, mottagningen vuxna

Linköpings kommun