medrek.se

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vimmerby kommun har en resursstark barn- och familjeenhet som satsar på kvalitet. Barn- och familjeenheten leds av en enhetschef och omfattas av utredningsgrupp, placeringsgrupp samt familjeteamet som är vår öppenvård. Samtliga grupper har arbetsledning av en 1:e socialsekreterare/ samordnare.

Vi strävar även efter att skapa en organisation med bra arbetsmiljö och ännu mer nöjda medarbetare. Tillsammans med övriga kommuner i länet satsar vi på kompetensutveckling i flera olika steg.Vi söker nu en socialsekreterare till Placeringsgruppen.

I Placeringsgruppen finns för närvarande 8 tjänster och  består av barnsekreterare, familjehemssekreterare, familjerättssekreterare, en administrativ assistent och en 1:e socialsekreterare. Vi söker nu en person som ska arbeta som barnsekreterare.

Målen för Placeringsgruppen är att så få barn som möjligt ska behöva växa upp utanför det egna hemmet och att så få barn som möjligt ska behöva omplaceras om behovet av placering ändå finns.

Ditt nya jobb

Som socialsekreterare i Placeringsgruppen, handlägger du barn som är familjehemsplacerade eller placerade på HVB (hem för vård eller boende ) och deras familjer. Arbetsuppgifterna är att utreda och följa upp enligt SoL, LVU samt LuL.  Vi arbetar för att öka barnens delaktighet och är måna om att barnens röster blir hörda och spelar roll.  Vi samarbetar nära med vårdnadshavarna, familjehem/HVB samt övriga externa samverkanspartners så som skolor, barnpsykiatri, habilitering m.fl. Arbetet innebär en del resor utanför länets gränser.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete tillsammans med engagerade kollegor. Vi vill att du är delaktig i vårt spännande förändrings- och utvecklingsarbete. Det kommer också finnas möjlighet till kompetensutveckling. Vid anställning erbjuds du både en länsgemensam samt en arbetsplatsnära introduktion och extern handledning ingår i tjänsten. Som ny har du möjlighet till en mentor under den första tiden. 

Vi söker dig som har

• socionomutbildning eller annan utbildning som uppfyller lagstiftningens krav på handläggning inom barn- och ungdomsvård
• kunskaper inom aktuell lagstiftning och metodik
• erfarenhet av liknande arbete
• B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövande arbete i kommunal socialtjänst.

Som person är du lyhörd och har en trygg personlighet. Du är flexibel och har en god förmåga till att kunna strukturera och planera ditt arbete. Som socialsekreterare har du dagligen kontakt med människor och därmed är det viktigt att du har empati och social kompetens, kan bygga goda relationer och har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och erfarenhet av liknande arbete. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2018-09-23
Intervjuer sker löpande.

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Socialsekreterare till barn- och familjeenheten

Företag Vimmerby kommun
Regioner
Utgår

2018-09-25

Ansök nu

Dela detta jobb