medrek.se

Socialsekreterare till barn-och familjegruppen ref nr 19/16

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-24

Ansök nu

Socialsekreterare till barn-och familjegruppen ref nr 19/16

Välkommen till Smedjebackens kommun!
I vår kommun strävar vi efter att erbjuda en arbetsmiljö där du som ny medarbetare ska känna dig väl mottagen, kunna vara delaktig och få möjligheter till ett gott arbetsliv. Det är viktigt för oss att alla känner sig delaktiga då kommunen vill främja jämställdhet, jämlikhet och integration. Vi är en kommun som ser värdet i det arbete vi gör och brinner för att ta hand om våra äldre, barn/ungdomar och ge god service till våra kommunmedborgare. Vi är en kommun som präglas av prestigelöshet och korta beslutsvägar. Det är viktigt för oss som arbetsgivare att bemöta våra medarbetares idéer och ta tillvara på deras kompetens på bästa sätt.

Smedjebacken kännetecknas som en välkomnande kommun med bra kollegor, god kommunikation samt att medarbetare får vara sig själva. En kommun där medarbetare sprider arbetsglädje mellan varandra. Detta är en av många anledningar till varför våra medarbetare väljer att stanna kvar en längre tid i Smedjebackens kommun. Vi tror att tillsammans kan vi alla leva upp till vår värdegrund där välkomnande, trygghet, framtidstro och engagemang är våra ledord.

 

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar?

Välkommen till oss på IFO i Smedjebacken.  Vi är just nu inne i ett förändringsarbete för ge ett närmare ledarskap och ökat stöd för handläggare. Vi hoppas att du vill vara med på vår resa och bidra med det du tycker är viktigt.  

Vi är måna om att Du lätt kommer in på arbetsplatsen och i arbetsgruppen och har kolleger som stöd i det dagliga arbetet. Vi tillhör Familj-och utbildningsförvaltningen, vilket innebär ett nära samarbete med skola och elevhälsan. Vi är en kommun där vi har nära till varandra och korta beslutsvägar. Vi vill att arbetet präglas av samsyn, kvalitet och rättssäkerhet och vi tycker det är viktigt att utvecklas i vårt arbete.

Som medarbetare hos oss är du en viktig resurs. Hos oss är visionen: Här vill man arbeta, vi vet vad vi gör och vi är redo att möta framtiden!

Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen.

Läs mer om oss på smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.

All rekrytering sker digitalt och via vår externa länk till rekryteringssystemet Webcruiter.

Vid problem av registerting av CV var god kontakta Webcruiter kundservice

Arbetsuppgifter

Vi söker vi nu 2 st utredande socialsekreterare som skall handlägga ärenden rörande barn och familjer samt 1 st socialsekreterare med uppdrag som barnsekreterare. Du kommer att jobba nära dina kolleger i gruppen, där ni är utredande socialsekreterare, mottagningssekreterare, barnsekreterare, familjerättssekreterare och familjehemssekreterare. Gruppen leds av en 1:e socialsekreterare och en gruppchef.

Som utredande socialsekreterare inom barn-och familjegruppen är ditt uppdrag att ta emot anmälningar/ansökningar, utreda och följa upp beviljade insatser inom ramen för SoL och LVU.

I rollen som socialsekreterare med uppdrag som barnsekreterare arbetar du nära socialsekreterare och familjehemssekreterare med att följa upp vården vid placeringar och planera för fortsatt vård tillsammans med barnet/ungdomen och vårdnadshavare. Du är barnets/ungdomens handläggare.  Du behöver vara drivande i ärendena och hålla i samverkansmöten. Din särskilda uppgift är att bygga relation med barnet/ungdomen och bli någon hon/han kan ha förtroende för. Du blir som ett ombud för barnet och bevakar dess intressen. Barnets behov blir din ledstjärna i samarbetet med alla vuxna runtomkring.

Intervjuer kan ske löpande under annonsering. 

Kvalifikationer

Socionomutbildning eller likvärdig utbildning enligt Socialstyrelsens föreskrifter.

B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och barnavårdsutredningar.

Det är även meriterande om du har utbildning i BBIC och Signs of Safety samt har jobbat i treserva.  

Meriterande likaså med kunskap inom andra språk än svenska. 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som verkligen trivs med många bollar i luften och som vill arbeta med myndighetsutövning. Du skall trivas med att  fatta beslut och hantera svåra situationer. Du skall kunna arbeta både självständigt och i grupp. Du ska ha förmåga att både vara flexibel och fyrkantig, vara drivande men även tålmodig.  Du ska vara lösningsfokuserad och hellre se möjligheter än hinder. Du ska vara nyfiken och lyhörd. Vi kommer att fästa stor vikt på personlig lämplighet. 

Vi erbjuder

Arbete hemifrån 1 dag/månaden om arbetet tillåter.

Extern Handledning.

Regional introduktionsutbildning inkl BBIC för nya inom barnområdet.

Möjlighet att träna på kommunalt gym gratis 2 ggr/veckan. 

Vi samverkar med Högskolan Dalarna för att kompetensutveckla vår verksamhet och personal. Vi har även en regional samverkan i länet.

Om du flyttar till Dalarna för den här tjänsten kan vi i samarbete med Rekryteringslots erbjuda din familj medflyttarservice. För mer info se www.rekryteringslots.se

Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare. 

Det finns även möjlighet att byta semesterersättning mot semesterdagar.  

Vasagatan 14, 777 30 Smedjebacken

Siv Hidman

Vision

 0240-660321

 siv.hidman@smedjebacken.se

Sandra Jansson Perälä

gruppchef

 0240660334

 sandra.janssonperala@smedjebacken.se

Sofia Fahgen

SSR

 0240-660000

 sofia.fahgen@smedjebacken.se

Linn Leksell

Verksamhetschef

 0240-660332

 linn.leksell@smedjebacken.se

 

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge.  Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. 

Dela detta jobb

Socialsekreterare till barn-och familjegruppen ref nr 19/16

Smedjebackens kommun