medrek.se

logga

Socialsekreterare till Familjerätten

Regioner
Utgår

2021-01-18

Ansök nu

Socialsekreterare till Familjerätten

Om arbetsplatsen

Familjerätten är den enhet inom Avdelning barn och unga som arbetar med familjerättsliga frågor gällande barn/ungdomar under 18 år. Familjerättens syfte är att i alla frågor rörande adoption, faderskap samt vårdnads-, boende- och umgängesärenden, företräda barn och värna barns rätt. Vi är placerade på socialkontoret på Barnhemsgatan 2. Som medarbetare hos oss får du regelbunden handledning. 

Vi är en stabil arbetsgrupp på 12 personer; 9 socialsekreterare, 2 administratörer samt enhetschef. Familjerätten jobbar hela tiden med ständiga förbättringar och är intresserade av utveckling och förändringsarbete. Vi strävar efter att ligga i framkant när det gäller att utveckla verksamheten. För närvarande pågår ett arbete med att hitta digitala lösningar för att medborgare enklare kan komma i kontakt med oss. 

Arbetsbeskrivning

I tvister mellan separerade föräldrar utreder familjerätten frågor som rör vårdnad, boende och umgänge. Myndighetsutövningen innefattar även medgivandeutredningar gällande adoption, utredningar/fastställande av faderskap/föräldraskap. Utöver nämnda arbetsuppgifter erbjuder familjerätten separerade föräldrar samarbetssamtal vilka även kan förordnas av tingsrätten. 

Kvalifikationer

Du har en socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen med kurser inom psykologi, socialt arbete, förvaltningsrätt och socialrätt. Du har minst ett års erfarenhet av utredningsarbete inom myndighet och gärna inom familjerättsområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av socialt myndighetsarbete riktat mot barn och unga. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska, då arbetet kräver det. B-körkort är ett krav.

Som person är du lugn, trygg i dig själv och har självinsikt. Du är självgående i ditt arbete och planerar och prioriterar på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra, både med kollegor och i samverkan med andra parter och är lyhörd för olika behov. Du uppskattar omväxlande arbetsuppgifter och kan anpassa dig om omständigheterna ändras. 

I gengäld kan vi erbjuda dig ett meningsfullt och viktigt arbete där du är med och gör skillnad för barn med föräldrar i konflikt efter separation.  

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 6209 

Dela detta jobb

logga
Socialsekreterare till Familjerätten

Linköpings kommun