medrek.se

logga

Socialsekreterare till Insatsgruppen

Regioner
Utgår

2021-11-03

Ansök nu

Socialsekreterare till Insatsgruppen

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Den här tjänsten vänder sig till dig som vill arbeta med socialt arbete. På riktigt. I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera till fullo på de människor som är i behov av vårt stöd. Här ska vår värdegrund, - Invånaren först, Allas lika värde, Höga förväntningar - vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar. Målen formulerar vi tillsammans, för det är så vi vill bedriva socialt arbete! 

Arbetsbeskrivning

I gruppen handlägger vi alla de barn och ungdomar 0-20 år som av något skäl är placerade eller har insatser (familjehemsplaceringar, HVB-placeringar, insatser i form av kontaktfamilj/person samt ensamkommande ungdomar).

I arbetet som socialsekreterare kommer du tillsammans med dina kollegor att arbeta med ärenden som innefattar uppföljning av insatser i form av kontaktfamiljer och kontaktpersoner för barn och ungdomar. Du utreder och följer upp enligt SoL & LVU med stöd av BBIC och Signs of Safety. Arbetet innefattar hela utredningsprocessen – skyddsbedömningar, förhandsbedömningar, inleda utredning, ompröva, överväga samt fatta beslut i ärenden där barn eventuellt är i behov av skydd eller stöd, arbetar stödjande med barnens nätverk samt skriver yttranden i enlighet med 11§ LuL.

Är du vår nya socialsekreterare?

Du har en bakgrund som socionom med erfarenhet av att arbeta med barnutredningar inom socialtjänst. Du har även erfarenhet av arbete inom myndighet och att du är väl insatt i sociallagstiftningen. Du har intresse och förståelse för ekonomi och styrning och har en bred analytisk förmåga för att kunna göra bedömningar. Vidare har du en hög grad av flexibilitet och förmåga till mentalisering. Du gillar att samarbeta med andra och driver arbetet med det team- och nätverksbaserade arbetssättet som är en av grunderna i socialförvaltningen 2.0.

Socionomexamen är ett krav och du behöver ha erfarenhet av handläggning sedan tidigare. Eftersom du har ansvar för att skriva utredningar, journalanteckningar och andra handlingar så är det viktigt att du uttrycker dig väl i tal och skrift. Det är meriterande om du har utbildning i BBIC, Signs of Safety, MI samt om du har erfarenhet av socialt arbete med barn- och ungdomar. Vi söker kloka och modiga socionomer. För att du ska kunna arbeta med världens roligaste, men ibland även väldigt svåra arbete, krävs att du har en personlig mognad samt en positiv grundsyn. Du kan kombinera kompetens och förståelse för andra människor med glimten i ögat och kunna se ljuset i tunneln. 

Vi uppskattar om du som person har följande förmågor:

- Du tar initiativ och ser möjligheter

- Du klarar av att hantera starka känslor hos individer utan att stressa upp dig.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

 Vårt erbjudande

Vi hoppas att rollbeskrivningen gjort dig nyfiken. Vi erbjuder våra anställda kontinuerlig kompetensutveckling, handledning och friskvårdsbidrag . Det finns god möjlighet till distansarbete, administrativt stöd, utbildning i BBIC och Signs of Safety och du deltar i vårt projekt om förkortad arbetstid om 35-timmars vecka. Men framförallt erbjuder vi ett stimulerande arbete i en spännande, modig och inspirerande förvaltning där vi alltid vill lite mer.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tillträde efter överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2021-10-13

Sista ansökningsdag:

2021-11-03

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socialsekreterare och kuratorer

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Cecilia Stanley, cecilia.stanley@norrtalje.se, 073-962 30 31

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Dela detta jobb

logga
Socialsekreterare till Insatsgruppen

Norrtälje kommun