medrek.se

logga

Socialsekreterare till Leanlink Råd & Stöd MiniMaria

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-01-23

Ansök nu

Socialsekreterare till Leanlink Råd & Stöd MiniMaria

Om arbetsplatsen

Vår arbetsgrupp på MiniMaria söker nu en ny kollega. MiniMaria är en mottagning som vänder sig till ungdomar i åldern 13 till 20 år samt deras föräldrar och nära anhöriga gällande frågor kring riskbruk, missbruk och beroende av alkohol, narkotika och dataspel. Verksamhetens uppgift är att erbjuda målgruppen samordnade insatser från kommun och Region Östergötland i form av information, rådgivning, stöd, vård och behandling utifrån problemområdet. Insatserna är anpassade efter individens behov och förutsättningar.

MiniMarias mottagning finns idag på Klostergatan 5A, men planerar att flytta till nya lokaler under 2021.

Arbetsbeskrivning

Som socialsekreterare hos oss arbetar du med stödjande, rådgivande, motiverande och behandlande samtal individuellt och/eller familjebaserat. Du arbetar även med kartläggning och bedömning av missbruk/riskbruk. I arbetsuppgifterna ingår även en del informationsinsatser bland annat till föräldrar/personal i andra verksamheter samt att hålla i föräldragrupper utifrån uppdraget.

Verksamheten har bland annat ett nära samarbete med Social- och omsorgsförvaltningen, Region Östergötland samt kommunens skolor.

Arbetstiderna ligger förlagda till största delen under kontorstid men kvällsarbete kan förekomma då informationsinsatser och föräldragrupper förläggs utanför kontorstid.

Kvalifikationer

Din formella kompetens är socionom eller annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning om minst 180 Hp som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi söker dig som har en bred kunskap om socialt arbete riktat till ungdomar och dess familjer. Meriterande är om du har erfarenhet/utbildning  i FIT (Feedback Informed Treatment), HAP (Haschavväningsprogram), Familjebehandling, Motiverande samtal samt missbruks- och beroendefrågor.

För att passa in i rollen hos oss tror vi att du som söker har en god samarbetsförmåga och kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du tillåter misslyckanden och kan ge kritik på ett konstruktivt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du har förmågan att ta med detta i beräkningen när beslut fattas. Du bör vara trygg, stabil och ha självinsikt och kunna förhålla dig på ett sätt som är anpassat efter situationen. Du förblir motiverad, effektiv och arbetar vidare trots bakslag och tills resultat blir uppnådda.

Kontaktperson:

Katharina Eklund, Verksamhetschef, 013-263666, Katharina.Eklund@linkoping.se

Gustav Södling, Facklig företrädare, Vision, 072 574 0003, gustav.sodling@fv.vision.se

Eva Stjärnström Nilsson, Facklig företrädare SSR, 013- 207854

Pernilla Johansson, HR-konsult, 013-262662

Dela detta jobb

logga
Socialsekreterare till Leanlink Råd & Stöd MiniMaria

Linköpings kommun