medrek.se

logga

Socialsekreterare till samverkan skola/socialtjänst

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-20

Ansök nu

Socialsekreterare till samverkan skola/socialtjänst

Individ- och familjeomsorgen inom Leanlink och dess medarbetare arbetar med ett brett spektra av socialt arbete fördelat på många olika arbetsgrupper. Du och din arbetsgrupp kommer att ha nära till produktivt samarbete och lärande.

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Som socialsekreterare i den här verksamheten arbetar du i samverkan mellan skola och socialtjänst i syfte att stärka eleven/ungdomen för att ge denne bästa möjliga förutsättningar till närvaro, måluppfyllelse och ett gott mående. Du ska arbeta tillsammans med skolor och deras elevhälsoteam samt stödja föräldrarna, direkt och indirekt, i deras föräldraansvar. Mest kommer du att arbeta operativt direkt med och för ungdomar för att stärka förmågor och resurser samt påverka omgivande faktorer i en främjande riktning. Du kommer att genomföra individuellt- och gruppinriktade motiverande- och stödjande insatser. Du kommer att fungera som en länk till insatser som erbjuds av andra aktörer. Du kommer att hålla i planeringsmöten där många ur elevens nätverk ingår.

Din arbetsplats

Teamet kommer att bestå av 6 socialsekreterare. Arbetsplatsen där du och teamet utgår ifrån kommer vara centralt belägen för att på så sätt ha nära till kommunens skolor. Stor del av din arbetstid kommer vara förlagd nära ungdomarna dvs i skolan, i hemmet mm där du samverkar med andra aktörer som exempelvis elevhälsan, socialtjänst och andra vårdgivare. Verksamheten erbjuder dig en arbetsplats där du kommer att få möjlighet att göra skillnad för ungdomar och på så sätt för hela samhället. Som medarbetare hos oss kommer du att arbeta med spännande och varierande uppdrag. Du kommer att få möjlighet att via ett närvarande ledarskap erhålla ramar inom vilka din kreativitet, erfarenheter och kunskaper kommer till användning och utvecklas. I takt med förvärvad erfarenhet och kunskap kommer du att kunna ta ett allt större eget ansvar för dina bedömningar och beslut. Din professionella identitet och mognad kommer att utvecklas.

Du som söker

Vi söker dig som är socionom eller har annan beteendevetenskaplig utbildning, minst kandidatexamen, som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha erfarenhet inom socialt arbete med barn/ungdomar och gärna erfarenhet av insatser riktade till familj. Utöver det är det meriterande om du har erfarenhet eller god kunskap om skolans uppdrag och metoder.

Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, är ett krav då tjänsten innebär interna och externa kontakter med tillhörande dokumentation. God kännedom om socialtjänstens och andra vårdgivares utbud av insatser är önskvärt. Du ska ha dokumentationsvana och B-körkort för denna tjänst. 

Du är engagerad och driven i frågor som rör barn och unga och deras förutsättningar till ett gott liv. Du är strukturerad och kan planera, organisera och prioritera. Det är viktigt att du har en god förmåga till samarbete. Förmåga att med stort engagemang och gott bemötande själv och tillsammans med kollegor och samverkanspartners fånga upp ungdomars perspektiv, idéer och tankar på ett sätt som lockar dem till att själva vara delaktiga i att finna fungerande lösningar. 

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 6

Ref. nr: 10634

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Socialsekreterare till samverkan skola/socialtjänst

Linköpings kommun