medrek.se

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker en socialsekreterare visstidsanställning till försörjningsgruppen.

Tillträde 6 maj 2019 eller efter överenskommelse och t o m 2020-03-02 med eventuell möjlighet till förlängning.

Enheten för arbete och försörjning leds av en enhetschef och omfattar försörjningsgruppen samt en arbetsmarknadsenhet. I gruppen finns även en budget- och skuldrådgivare samt en boendekonsulent som delas med vårt kommunala bostadsbolag Vimarhem. Försörjningsgruppen består av en 1:e socialsekreterare och sex socialsekreterare.

Ditt nya jobb

I rollen som socialsekreterare utreder och bedömer du rätten till ekonomiskt bistånd i enlighet med socialtjänstlagen och utifrån från den enskildes behov och förutsättningar. Vi arbetar även med vuxenutredningar inom våld i nära relationer. Tillsammans med klienten försöker vi hitta lösningar som stärker dennes resurser och möjligheter att bli självförsörjande och leva ett självständigt liv. I det arbetet är du "spindeln i nätet". Vi har nära samverkan med vår arbetsmarknadsenhet, som står för den kompetenshöjande insatsen, och andra enheter inom socialförvaltningen. Vi har även ett bra samarbete med andra myndigheter.

Som medarbetare erbjuds du:

* ett stimulerande och arbetsplats där du har möjlighet att påverka arbetet tillsammans med en positiv arbetsgrupp där arbetsglädje finns

* flexibel arbetstid

* friskvårdsbidrag 1000 kr per år

* extern handledning

Vi söker dig som har

• socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• B-körkort

Som person har du en positiv inställning och ett stort intresse och engagemang för människor och kvalificerat förändringsarbete. Har du erfarenhet av arbete med försörjningsstöd är det naturligtvis en merit. I rollen som socialsekreterare är det viktigt att du är flexibel och kan arbeta självständigt men också har en god samarbetsförmåga då du har ett nära samarbete med kollegor och andra aktörer. Du har en god kunskap och kan navigera i välfärdssystemen samt en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Visstidsanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: 2019-05-06 eller efter överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2018-02-28
Ansök snarast då intervjuer sker löpande.

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans me llan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Socialsekreterare visstid till Försörjningsgruppen

Företag Vimmerby kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-28

Ansök nu

Dela detta jobb