medrek.se

Socialförvaltningen, Individ- och familjeomsorgen, Barn- och vuxenenheten

Olofströms kommun ska verka och ge bra service åt kommuninvånarna. För att kunna ge den service som kommuninvånarna förväntar sig är medarbetarna vår främsta resurs. Engagerade och delaktiga medarbetare som vågar prova nya saker och som strävar efter en bra kvalité gör Olofströms kommun till en attraktiv kommun som man vill bo i, verka i och besöka. Med en öppen och tydlig kommunikation skapar vi tillsammans ett bra arbetsklimat som lyfter välmående på arbetsplatsen. Hos oss på Olofströms kommun är det din talang, ambition och kompetens som är avgörande.

Välkommen till Olofström, Sveriges friluftskommun 2019 och 2021.

Socialsekreterare inom Vuxenenheten - IFO

Vi söker en socialsekreterare till vuxenenheten IFO då en av våra kolleger går vidare till nya utmaningar.

IFO är uppdelad i utredningsgrupp för barn och unga, genomförande och öppenvårdsgrupp, familjerätt, handläggning för ensamkommande flyktingbarn samt vuxenhandläggare. Inom tjänsten kommer du främst att arbeta med beroendeproblematik och våld i nära relationer.

I Olofströms kommun ges du möjlighet att arbeta i en liten organisation med korta beslutsvägar och nära dina samarbetspartners. Såväl kommunen som dess organisation är överblickbar. 

ARBETSUPPGIFTER

Som socialsekreterare med inriktning vuxen är dina huvudsakliga arbetsuppgifter myndighetsutövning enligt SoL och LVM. Detta innebär att utreda, bedöma och fatta beslut om biståndsinsatser.

För bedömning av missbruk och missbruksrelaterade problem används ASI som standardiserad bedömningsmetod. Vid behov initierar, planerar och samordnar du insatser där behov av insatser kan finnas från andra huvudmän. Dina arbetsuppgifter kommer även att innehålla viss handläggning och verkställighet för personer utsatta för våld i nära relationer

KVALIFIKATIONER 

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av arbete som socialsekreterare för målgruppen är en merit. Du ska behärska socialtjänstlagen, LVM och ha god kunskap om nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård. Vi ser gärna att du har kunskaper inom MI, ASI och FREDA. Du bör ha kunskap inom lösningsfokuserat arbete och gärna känna till Signs of Safety. Vi inom socialtjänsten är i full gång att implementera Signs of Safety och det innefattar även vuxenenheten.

Du ska vara väl förtrogen med det svenska språket och kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Datavana är ett krav. Vi arbetar med Tietos Procapita – Life Care som verksamhetssystem. Kunskap inom utredningsarbetet är ett krav.

För att lyckas i rollen krävs det att du tycker om att ha många processer igång samtidigt och har förmågan att under tidspress fatta beslut. Du känner ett stort engagemang för socialt arbete och arbetar bra både i grupp och självständigt. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer och förmåga att möta människor i kris. Det är viktigt att du har gott omdöme och du vågar stå för tuffa beslut som du kan behöva fatta.

Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med god personlig mognad samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Du ska ha god förmåga till reflektion och analys samt att kunna uttrycka dig väl då arbetet innehåller en stor del dokumentation och administration. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Drogtest och utdrag ur belastningsregister tillämpas inför anställning.

Löpande rekrytering tillämpas, vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vision och värdegrund
Olofströms kommun ska vara stolt och expansiv! År 2025 är vi 14 000 invånare. Utifrån denna vision utgår kommunfullmäktiges tre övergripande mål: - Nära till allt, Barnen i centrum och Jobb till 1000.

Som medarbetare hos oss är du en viktig resurs. Oavsett var du jobbar är du en representant för hela Olofströms kommun. Det är viktigt att du delar vår värdegrund och arbetar efter värdeorden: mod, engagemang, delaktighet och kvalitet.

Övriga upplysningar
Olofströms kommun krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Olofströms kommun tillämpar drogtest innan beslut om nyanställning.

I länken nedan finns samlad information kring de viktigaste förmånerna som finns i kollektivavtalet som vi har i Olofströms kommun. Informationen handlar om bland annat semester, lön och ersättningar, föräldraledighet, försäkringar, kompetensutveckling och pension.

Säg hej till ditt kollektivavtal!

Ansökan
Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Ansökan sker via länk på www.olofstrom.se/lediga-jobb. Bifoga CV och personligt brev.    

Till bemannings- och rekryteringsföretag samt till dig som är försäljare
Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Socialsekreterare Vuxenenheten

Regioner
Utgår

2023-12-03

Ansök nu

Dela detta jobb