medrek.se

Socialtjänsten söker 1 socialarbetare till vuxenenheten

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-02-07

Ansök nu

Socialtjänsten söker 1 socialarbetare till vuxenenheten

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.Beskrivning
Arbetsbeskrivning

Socialtjänstens Individ- och familjeomsorg (IFO) består av myndighetsutövning och utförarverksamheter riktade till barn, ungdomar, familjer och vuxna.

Inom IFO har vi satsat på en bra introduktion av nyanställda och vi arbetar med att implementera Signs of Safety inom hela socialtjänsten. Förutom stödet av chef har vi också en sakkunnig i handläggning och dokumentation. På vuxenenheten ansvarar gruppchef för 13 medarbetare där det ingår både myndighetsutövning och utförarverksamheter.

Vi söker nu socialarbetare till kommunens sociala kontraktsgrupp då en av våra medarbetare ska gå i pension. Sociala kontraktsgruppen riktar sig till kommuninvånare som beviljats bistånd i form av socialt kontrakt då de med egna möjligheter inte kunnat få ett eget hyreskontrakt.

Arbetsuppgifter
Vi arbetar med stödinsatser på bistånd av socialtjänstens myndighetskontor. I sociala kontraktsgruppen arbetar 2 socialarbetare och 1 bostadssamordnare. Vi arbetar på årsarbetstid vilket innebär att vi främst planerar arbetstiden efter verksamhetens behov. I ditt dagliga arbete har du stöd av kollegor och gruppchef.

Vi arbetar med mål att den enskilde hyresgästen ska få ett eget hyreskontrakt. Detta gör vi bland annat genom råd och praktiskt stöd i ekonomiska delar som exempelvis skuldsanering, motiverande samtal, tillsyner i lägenheten kring lägenhetens skötsel, kontroll av hyra, hemförsäkring och sökta bostäder. Arbetsmetoden är ett klientnära arbete. Det är ett arbete som vi lägger upp efter den enskildes behov och arbetet ska genomföras med god kvalitet.

Kvalifikationer
Vi söker nu dig som är självständig, flexibel, strukturerad och har en empatisk förmåga och som tycker om att hjälpa människor att förändra sina liv. Du behöver kunna ge dessa personer nya verktyg att hantera sin vardag.

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning med social, pedagogisk eller psykologisk inriktning eller har en lämplig utbildning från yrkeshögskolan. Vi lägger stor vikt vid tidigare erfarenheter, personlig lämplighet och mognad.

Vi ser gärna att du har utbildning i MI.

Vidare förutsätter att du bemöter de enskilda med respekt och vågar utmana, vara kreativ och ansvarstagande. Vi arbetar utifrån upprättad genomförandeplan tillsammans med den enskilde. Eftersom vi dokumenterar och upprättar genomförandeplaner behöver du kunna uttrycka dig väl i skrift.

Körkort B är ett krav. 

Välkommen med din ansökan redan idag! Intervjuer och urval kan påbörjas före sista ansökningsdagen.

Rekryteringen genomförs under förutsättning av erforderliga beslut. Intervjuer sker löpande. Villkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön.

Arbetstid: Årsarbetstid

Tillträde: 2020-03-01.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Socialtjänsten söker 1 socialarbetare till vuxenenheten

Finspångs kommun