medrek.se

Socionom/Socialsekreterare

Regioner
Utgår

2020-06-08

Ansök nu

Socionom/Socialsekreterare

Om arbetsplatsen

Välkommen till Simrishamns kommun, som ligger i hjärtat av Österlen, känt för sitt rika kulturliv och sin vackra natur.

Barn- och ungdomsenheten vänder sig till barn/ungdomar i åldrarna 0-18 år, samt unga vuxna 18-20 år, och deras familjer. Vi arbetar med utredningar, uppföljning av olika insatser och familjerätt. Vi erbjuder också ungdomar och deras föräldrar stödkontakter och drogtester av ungdomar utan registrering.
Generellt arbetar vi alltid 2 socialsekreterare i varje ärende och som ny alltid med en erfaren kollega. Samarbete sker bland annat med skola, BUP, MVC, BHV och polis.
Enheten präglas av kunnig personal, engagemang och intresse för att utveckla arbetssätt och metoder. Dessutom finns en stark gemenskap med mycket humor.
Vi har ett upparbetat samarbete med andra delar av socialförvaltningen för att kunna erbjuda rätt insatser till barn/ungdomar och deras familjer.

Arbetsuppgifter

Du kommer främst att arbeta med barn och ungdomar gällande utredningar/beslutsunderlag, uppföljning av insatser, olika yttranden, behandlingskontakter samt, utifrån erfarenhet, även förhandsbedömningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och har erfarenhet av att arbeta med barn/ungdomar och deras familjer. Önskvärt är att du har utbildning i och erfarenhet av BBIC samt har vana vid utredningsarbete och trivs med varierande arbetsuppgifter. Du ska ha en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Körkort med B-behörighet erfordras. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ingen erfarenhet krävs

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar löpande rekrytering.

Tidsbegränsad till: 2020-12-31

 

Ansökan

Ansök senast: 2020-06-08

Referensnummer: A623366 - 2020

Dela detta jobb

Socionom/Socialsekreterare

Simrishamns Kommun - Socialförvaltningen