medrek.se

logga

Sommarvikariat inom ekonomiskt bistånd

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-01-31

Ansök nu

Sommarvikariat inom ekonomiskt bistånd

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter

Mottagningen, Integration och Individutveckling 1-3 söker nu sommarvikarier till sommaren 2023. Detta är en unik möjlighet för dig som vill få erfarenhet inom myndighetsutövning.

Sommarvikarier arbetar i första hand med att handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd och ha klientkontakt när ordinarie personal är på semester.

Sommarvikariatet är förlagd under perioden juni till augusti under 7-9 veckor. Möjlighet till ledigheter under den här tiden är begränsade. I vissa fall erbjuder vi även timvikariat redan under våren 2023, med introduktion och arbete på någon av avdelningens enheter.

Din arbetsplats

Avdelningen Individutveckling som tillhör Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen, söker nu sommarvikarier för sommaren 2023 på enheterna Mottagning, Integration och Individutveckling 1-3. Förvaltningen verkar inom Arbetsmarknadsnämndens ansvarsområde. 

Den nya förvaltningen omfattar ca 300 medarbetare. Inom avdelningen för Individutveckling arbetar medarbetare med individer inom arbetsmarknadsområdet och stötta dem mot egen försörjning och sysselsättning.

Inom avdelning Individutveckling bedrivs handläggning av ärenden gällande ekonomiskt bistånd på 5 enheter med olika inriktning: Mottagning, Integration och Individutveckling 1-3. Enheterna leds av respektive enhetschef och på enheterna finns enhetssamordnare som sköter det operativa arbetet. 

Inom enheterna handläggs ansökningar om ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen samt att bakomliggande orsaker och eventuella hinder för egen försörjning utreds. Mottagningen utreder biståndsbehov hos nya ärenden och Integration utreder både med nya ärenden samt ärenden i behov löpande bistånd inom målgruppen nyanlända. Individutveckling 1-3 utreder ärenden med löpande bistånd. Målet inom alla enheter är att individen så snart som möjligt ska bli självförsörjande. Arbetet bedrivs utifrån en helhetssyn där insatser planeras tillsammans med andra samverkanspartners.

Du som söker

Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen, är socionomstuderande eller studerar annan beteendevetenskaplig utbildning. Dokumenterad utbildning i socialrätt samt erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd är meriterande. Har du annan erfarenhet från myndighetsutövning och myndighetsdokumentation, gärna i Lifecare är det meriterande.

Arbetsuppgifterna förutsätter förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du initierar arbetsuppgifter på egen hand inom ditt ansvarsområde.

Du har välgrundade värderingar och har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du kan hantera stressiga situationer och behåller fokus på uppgiften samt kan ta snabba beslut. Du är trygg och har god självinsikt samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.

Hos oss är det viktigt att du är socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang och har förmågan att skapa kontakter.

Övrig information

Tillträde: 2023-06-01

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 20-25

Ref. nr: 10475

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Sommarvikariat inom ekonomiskt bistånd

Linköpings kommun