medrek.se

logo

Sommarvikarier till boende och boendestöd, socialpsykiatri Partille kommun

Företag Partille Kommun
Regioner
Utgår

2024-03-31

Ansök nu

Sommarvikarier till boende och boendestöd, socialpsykiatri Partille kommun

Referensnummer

24/9

Sista ansökningsdag

31 mar

Om arbetsplatsen

Partille kommun har idag 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Inom avdelning funktionsstöd erbjuder vi stöd och hjälp i vardagen till barn och vuxna med funktionsvariationer genom insatser som bostad med särskild service, personlig assistans, familjehem, korttidsvistelse för barn och ungdomar, daglig sysselsättning och boendestöd. Grunden för stödet är att personen ska kunna leva och ta del av samhället som alla andra.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi inom socialpsykiatrin sommarvikarier som vill ha ett roligt och utvecklande arbete. Inom våra verksamheter finns Björnbackens boende och boendestöd, Besebäckens gruppbostad och boendestöd, Lekullens servicebostad och boendestöd samt Partille Aktivitetshus.

Som personal inom socialpsykiatrin stödjer du våra brukare med psykiska och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du kommer arbeta både inom boendet samt med boendestöd till brukare som bor i ordinärt boende. Det varierar vilket stöd olika personer behöver. Det kan vara allt från ett motiverande stöd för att genomföra hushållsuppgifter, att följa med vid vårdbesök eller stöttning att bryta social isolering genom att komma ut på en promenad eller fritidsaktivitet. I vissa fall förekommer omvårdnadsarbete samt hjälp med personlig hygien, inköp, städ och tvätt. Stödet läggs upp utifrån gemensam planering där brukaren styr sina målsättningar och arbetet ska leda till ett så självständigt liv som möjligt.

Semesterperioden sträcker sig från midsommarveckan till och med mitten/slutet av augusti. Det är meriterande om du kan arbeta större delen av denna period. Tjänstgöringsgraden varierar mellan ca 80-100 %. Arbetstiderna är förlagda till dag, kväll, helg samt i vissa fall sovande jour.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är empatisk, ansvarstagande och bra på att ta initiativ. Du kan arbeta självständigt med varierande arbetsuppgifter där dagsplaneringen snabbt kan förändras. Du är en trygg person med ett gott bemötande och pedagogiskt förhållningssätt i mötet med brukaren. Självklart har du ett intresse för målgruppen och du ser möjligheter, framsteg och tror på människors förmåga att utvecklas. Om du trivs med motivationsarbete, struktur, nätverksbyggande och att stötta till en meningsfull vardag så kan detta vara uppdraget för dig!

Vi tror att du som söker läser till socionom, beteendevetare, behandlingspedagog, stödassistent, undersköterska eller annan utbildning som är relevant för tjänsten. Har du erfarenhet av arbete med psykiska funktionsnedsättningar ser vi det som meriterande. Då du behöver kommunicera med våra brukare på ett tydligt sätt samt ansvara för dokumentationen kring brukarna behöver du behärska svenska språket på en god nivå. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Vid erbjuden anställning genomförs ID kontroll och ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas.

För arbete inom vård- och omsorgsförvaltningen i Partille kommun behöver du ha godkänt betyg i svenska från grundskolan, alternativt SFI-D för att kunna hantera dokumentation.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Timavlönad

Yrkeskategori: Socialt arbete

Tillträde: Enligt överenskommelse

Antal jobb: 10

Kontakt

Fackliga företrädare

  • Katarina Brännström , Svenska Kommunalarbetareförbundet , 0313922126

Dela detta jobb

logo
Sommarvikarier till boende och boendestöd, socialpsykiatri Partille kommun

Partille Kommun