medrek.se

Sonograf till Barnradiologin i Solna

Regioner
Utgår

2021-09-27

Ansök nu

Sonograf till Barnradiologin i Solna

Är du en engagerad sonograf som vill bli en del av vårt viktiga team? Hos oss är kompetensutveckling en central del och vi arbetar alltid med barnet i fokus. Barnradiologin vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna är en röntgenavdelning med den senaste teknologin, och vårt uppdrag är inriktat mot högspecialiserad barnradiologisk diagnostik inklusive forskning. Vi tar emot barn och ungdomar mellan 0 - 18 år.

Nu söker vi dig som vill vara med och påverka samt utveckla hur vi tillsammans ska arbeta för att skapa bästa möjliga vård för de barn som besöker oss.

Vi erbjuder  
Vi välkomnar dig till en arbetsmiljö där det är högt i tak, gott samarbete, mycket skratt men även mycket allvar. Kompetensutveckling och vidareutbildning är något vi värderar högt och vårt mål är att ligga i framkant och vara ledande inom vår specialitet. För att du ska kunna växa i din roll kan vi erbjuda dig handledning och olika typer av kurser inom pediatriskt ultraljud.

Vi tillämpar Karolinskas kompetensstege för röntgensjuksköterskor, där kompetensutveckling och utbildning prioriteras för att kunna upprätthålla en verksamhet av hög kvalitet.             

Om tjänsten
För att kunna upprätthålla en högspecialiserad verksamhet söker vi en drivande och engagerad sonograf. Du skall självständigt kunna utföra ultraljudsundersökningar på barn efter sedvanligt förekommande frågeställningar, granska och preliminärsignera. Arbetsgruppen består av 4 sonografer, 1 överläkare, 1 tidsbokare samt 2 undersköterskor som arbetar i ett team. Vi har verksamhet på 2 siter, Karolinska sjukhuset i Solna samt i Huddinge. Vi har tidsbokade patienter samt akut verksamhet.

Vi arbetar dagtid, 40 tim/v, 8:00-16:30 mån-fre.

Vi söker
Dig som är utbildad röntgensjuksköterska med vidareutbildning inom medicinskt ultraljud alternativt internationell motsvarande utbildning och som har ett intresse av att arbeta med barn. Vi tror att du är en person som tar eget ansvar för ditt arbete; du gör det som krävs och söker den information som behövs för ett bra slutresultat samtidigt är du ansvarsfull nog att be om hjälp när så krävs.

Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information och olika typer av hänsynstagande och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Dessutom har du förmågan att ta hänsyn till det större perspektivet och bidrar till verksamhetens utvecklings-, förbättrings- och kvalitetsarbete. Du trivs i en verksamhet där vi hjälper varandra för att nå gemensamma mål och du har lätt för att samarbeta inom det interprofessionella teamet. Du handleder randande ST-läkare och nyanställda kollegor samt ansvarar för säker vård inom ditt område. Du har lätt för att sätta dig in i andras situation; du lyssnar, förstår och visar hänsyn.

Kvalifikationer:
Krav: Legitimerad röntgensjuksköterska med vidareutbildning i medicinskt abdominellt ultraljud för röntgensjuksköterskor, 60 hp alternativt motsvarande internationell utbildning.

Vi lägger stor vikt vid att du har erfarenhet av att arbeta med barn och innehar stor klinisk erfarenhet av att handleda andra.

Tveka inte på att kontakta oss om du har några som helst funderingar!

Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion. Verksamheten spänner över hela det diagnostiska området inom laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset.

MDK är centrum för kompetensmässigt och tekniskt ledande diagnostik, intervention och behandling som tillgodoser patienternas behov idag och i framtiden.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här

Dela detta jobb

Sonograf till Barnradiologin i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset