medrek.se

SOS-operatör Karlstad

Ansök nu

SOS-operatör Karlstad

Är du nyfiken på att jobba hos oss på SOS Alarm?

SOS Alarm larmar ut hjälpresurser vid olyckor och samhällskriser dygnet runt, årets alla dagar. Dessutom bedriver SOS Alarm ett kommersiellt verksamhetsområde som arbetar med bland annat inbrottslarm, brandlarm, personlarm, hisslarm, kameraövervakning och driftlarm. Vi tillhandahåller kundorienterade jourtjänster såsom samhällsjourer, fastighetsjourer och entreprenörsjour, vilket nyttjas av kunder från såväl privata sektorn som offentliga sektorn. Utöver det har vi även en central roll i samhällets krisberedskap. Hos oss på SOS Alarm arbetar idag ca 1100 stolta SOS:are.

______________________________________________________________________________

Vi behöver fler kollegor på vår central i Karlstad under våren!

Vi söker dig med undersköterskekompetens och som brinner för att hjälpa människor i nöd.

Din huvuduppgift som SOS-operatör är att svara på nödnumret 112 och du är den hjälpsökandes första kontakt innan andra hjälpresurser är på plats.

De 112-samtal som besvaras omfattas av tex akuta sjukdomsfall, trafikolyckor, bränder eller samtal där någon är i behov av en trygg röst. Med intervjustöd och anpassad teknik säkerställer du att rätt resurser skickas till rätt plats i rätt tid. I pågående samtal samverkar du med kollegor och externa resurser så som polis, räddningstjänst och ambulans. Arbetet bedrivs ofta i ett högt tempo och hjälpsökande står alltid i fokus.

Som nyanställd SOS-operatör genomgår du en gedigen utbildning på vår utbildningsenhet i Kista. Utbildningen omfattas av medicinsk och tekniskt kunskap som ger dig rätt förutsättningar för att axla rollen som SOS-operatör. På vår central i Karlstad arbetar vi tillsammans med kollegor i en öppen miljö.

Vi erbjuder dig:

• Utvecklande arbetsuppgifter där du får samverka tillsammans med bl.a. polisen, räddningstjänst, ambulans och andra aktörer som är viktiga för samhället.

• Ovärderlig lärdom i att kommunicera med olika typer av människor.

• Engagerade och stöttande ledare och kollegor.

• Chansen att arbeta i ett samhällsviktigt företag där människan alltid står i centrum.

Vi tror att du:

• Är undersköterska eller har en erfarenhet som bedöms som likvärdig.

• Har minst tre års arbetslivserfarenhet.

• Talar och skriver svenska obehindrat samt talar flytande engelska.

• Har god datorvana och trivs med att arbeta i olika och komplexa system.

• Har god simultanförmåga då arbetet kräver att du kan hantera flera uppgifter på en och samma gång.

Vi söker dig som uppskattar tydliga riktlinjer, är trygg i dig själv och beslutsam. Rollen innebär samverkan med kollegor och externa aktörer vilket kräver att du har god samarbetsförmåga. Du är en vänlig och lyhörd person som har lätt för att prata med människor. Vidare är du empatisk och professionell vilket innebär att du samverkar och tar ansvar i din yrkesroll.

Det är meriterande om du har erfarenhet från sjukvård, blåljusverksamhet, larmcentral eller liknande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta oregelbundna tider då SOS Alarm är en verksamhet som finns till för hjälpsökande dygnets alla timmar, årets alla dagar.

SOS Alarms värderingar - Professionella & Empatiska samt Ansvarstagande & Samverkande - genomsyrar hela kulturen på SOS Alarm och att du kan relatera till dessa är en förutsättning för att trivas hos oss!

Tjänsten är med start under våren 2024.

Låter detta intressant? Skicka in din ansökan snarast, dock senast den 17 december. 

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Har du frågor?

Kontakta rekryterande chef Malin Stolt, malin.stolt@sosalarm.se

SOS Alarm genomför säkerhetsprövning med registerkontroll på sin personal enligt kraven ur säkerhetsskyddslag (2018:585). Även en kontroll enligt Lag (1974:191) om bevakningsföretag utförs och är aktiv under anställningsperioden. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning.

Dela detta jobb

SOS-operatör Karlstad

SOS Alarm Sverige AB