medrek.se

SOS-operatör till säkerhet och jourtjänster

Ansök nu

SOS-operatör till säkerhet och jourtjänster

Din vardag som SOS-operatör

I rollen som SOS-operatör inom Säkerhet och Jourtjänster hanterar och svarar du på inkommande samtal som rör olika typer av felanmälan för fastigheter, kommuner och privata kunder. Därutöver ingår att ta emot och åtgärda olika typer av larm, exempelvis inbrott/överfall och driftlarm m.m. Det är ett spännande och utvecklande arbete.

Arbetet bedrivs ofta i ett högt tempo och hjälpsökande står alltid i fokus. Arbetet bedrivs på SOS-centralen i Uppsala där du sitter i en öppen miljö tillsammans med kollegorna. Som SOS-operatör har du en dygnsgående tjänst med möjlighet att påverka ditt eget schema.

För att läsa mer om vad arbetet innebär så kan du kolla in denna länk: https://www.sosalarm.se/tjanster/

Vi erbjuder dig

  • Att få göra en verklig skillnad i andra människors liv varje dag

  • Ovärderlig lärdom i att kommunicera med olika typer av människor i olika situationer

  • Engagerade och stöttande ledare och kollegor

  • Chansen att arbeta i ett samhällsviktigt företag där människan alltid står i centrum

Vi söker dig
Du trivs med att hjälpa andra människor - det är det allra viktigaste! Vi utgår ifrån att du alltid vill hjälpa den som ringer in och hanterar samtalet från början till slut. Du är trygg i dig själv, flexibel och beslutsam oavsett vilket samtal du hanterar. Rollen innebär samverkan med kollegor och externa aktörer vilket kräver att du har god samarbetsförmåga. Du är en vänlig, orädd och lyhörd person som har lätt för att prata med människor. Vidare är du empatisk och professionell samtidigt som du samverkar och tar ansvar i din yrkesroll. 

Vi tror att du...

  • Har minst tre års arbetslivserfarenhet gärna med telefonvana

  • Talar och skriver svenska obehindrat och är bekväm med att ta samtal på engelska

  • Har god datorvana och trivs med att arbeta i olika och komplexa system

  • Har god simultanförmåga då arbetet kräver att du kan hantera flera uppgifter på en och samma gång

  • Har intresse för samhällsfrågor

Det är meriterande om du har erfarenhet från sjukvård, blåljusverksamhet, larmcentral eller liknande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta oregelbundna tider då SOS Alarm är en verksamhet som finns till för hjälpsökande dygnets alla timmar, årets alla dagar.

Eftersom SOS Alarm är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning.

Hos oss är våra värderingar, Professionella & Empatiska samt Ansvarstagande & Samverkande, något som genomsyrar hela kulturen på SOS Alarm och att du kan relatera till dessa är en förutsättning för att trivas hos oss! Kika gärna in på vårt Instagramkonto: livetpasosalarm för att se mer av vår kultur.

Låter detta intressant? Välkommen att skicka in din ansökan senast 14 november 2022Urval sker löpande.

Vi söker både tillsvidareanställda och sommarvikariat, i din ansökan anger du vad du är intresserad av. För denna tjänst har vi kursstarter både i januari och april 2023.

Om SOS Alarm


SOS Alarm larmar ut hjälpresurser vid olyckor och samhällskriser dygnet runt, årets alla dagar. Dessutom bedriver SOS Alarm ett kommersiellt verksamhetsområde som arbetar med bland annat inbrottslarm, brandlarm, personlarm, hisslarm, kameraövervakning och driftlarm. Vi tillhandahåller kundorienterade jourtjänster såsom samhällsjourer, fastighetsjourer och entreprenörsjour, vilket nyttjas av kunder från såväl privata sektorn som offentliga sektorn. Utöver det har vi även en central roll i samhällets krisberedskap. 

SOS Alarm genomför säkerhetsprövning med registerkontroll på sin personal enligt kraven ur säkerhetsskyddslag (2018:585). Även en kontroll enligt Lag (1974:191) om bevakningsföretag utförs och är aktiv under anställningsperioden. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning.

Dela detta jobb

SOS-operatör till säkerhet och jourtjänster

SOS Alarm Sverige AB