medrek.se

SPECIALISTLÄKARE AKUT INTERNMEDICIN – något för dig?

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-26

Ansök nu

SPECIALISTLÄKARE AKUT INTERNMEDICIN – något för dig?

Om oss  
Inom Funktion Akut i Huddinge arbetar internmedicinare och akutläkare tillsammans. Vi bedriver specialiserad vård i ett högt flöde av patienter där varje patient och medarbetare är viktig. Årligen vårdas mer än 7 000 akut sjuka patienter på våra akutvårdsavdelningar MAVA, MIMA, AVA och KAVA. Vår akutmottagning är en av Sveriges största och tar emot 75 000 patientbesök per år.  
 
Inom Funktion Akut bedrivs forskning och utbildning inom akutsjukvård. Det finns därför stora möjligheter att förena kliniskt arbete med egen forskning i anslutning till dessa tjänster.  
 
Arbetsuppgifter  
Du kommer att arbeta som specialistkompetent läkare på MAVA, alldeles nyöppnade AVA och MIMA. MIMA är vår avdelning för intermediärvård där vi vårdar patienter med större medicinskt- och omvårdnadsbehov. 

Dessutom kommer du också att arbeta på akutmottagningen i rollen som flödesläkare/handledare i internmedicinska frågor samt även ha en viktig roll som handledare för våra yngre kollegor. 

Du blir, tillsammans med andra medarbetare en viktig förebild för ST-läkare, AT-läkare, läkar-vikarier och omvårdnadspersonal, både som kliniker och senior kollega.
Vi förväntar oss att du utöver detta även är delaktig i utformandet av internutbildningar och tar ansvar för handledning av ST-läkare på funktionsområdet. 

Du kommer att inneha en viktig roll i det fortsatta förändringsarbetet för den framtida vårdavdelningen.  
 
Kvalifikationer
Legitimerad läkare, specialist i internmedicin.  
 
För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års heltidstjänstgöring inom specialiteten samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter.  
 
För överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst fem års heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter samt disputation.  
 
Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.  
 
Personliga egenskaper  
Vi söker dig som känner dig trygg i din yrkesroll och har en positiv grundinställning. Du bemöter patienter och kolleger med omtanke och respekt och bidrar med din kunskap och entusiasm.  
 
Det är viktigt att du har en god förmåga att samarbeta med andra liksom att du anser det viktigt att bidra till förändrings- och förbättringsarbete med patientens bästa i fokus.  
 
Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.  
 
I den här rekryteringsprocessen arbetar vi med ett löpande urval.  
 
Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:  
 
För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända. Skanna gärna.  
•    Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld, tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
•    Bevis om specialistkompetens  
•    Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
•    Bevis om docentur (i förekommande fall)  
•    Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  
 
Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf  
 
Samtliga korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  
 
Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.
 
Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst" eller via länken ovan. 
 
Välkommen med din ansökan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Malin Mörner 
Funktionsenhetschef, AKM Huddinge
contacticon phone 08-585 831 33

Fackliga representanter
Läkarföreningen: Jacob Wilton
Tel: 08-585 800 00

Dela detta jobb

SPECIALISTLÄKARE AKUT INTERNMEDICIN – något för dig?

Karolinska Universitetssjukhuset