medrek.se

Specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare inom kirurgi till Bröstcentrum

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-09-22

Ansök nu

Specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare inom kirurgi till Bröstcentrum

Vi erbjuder
En enastående utvecklingsmiljö där man jobbar i team. Karolinskas bröstcentrum handlägger cirka 450-500 nya bröstcancerfall årligen i mycket nära samarbete mellan bröstkirurger, onkologer, radiologer, patologer och plastikkirurger. Karolinska är sedan 2020 ett ”Comprehensive cancer center.

Om tjänsten
Du kommer att arbeta med utredning och kirurgisk behandling av bröstcancer och vissa godartade tillstånd i brösten. Du kommer att ha självständig operations- och mottagningsverksamhet, delta i multidisiplinära teamkonferenser samt i möten och fortbildning tillsammans med övriga läkare i teamet.

Du förväntas bidra med kunskap och engagemang i dessa sammanhang. Vi arbetar i nära samarbete med kontaktsjuksköterskor, undersköterskor, bröstonkologer, plastikkirurger, mammografiradiologer, patologer, onkogentiker och sjukgymnaster.

Undervisning och utbildning har hög prioritet i vår verksamhet varför undervisning av studenter, ST-läkare och andra specialister är en viktig del i ditt uppdrag. Som specialistläkare är det även önskvärt att du vill bedriva aktiv forskning inom enheten.

Du förväntas följa den vetenskapliga utvecklingen inom området och kunna implementera detta i verksamheten. Du förväntas tillgodose att du får den kompetensutveckling som krävs och kunna föra den kompetensen vidare till kliniken.

Vi söker
Dig som har en bra samarbetsförmåga och tar eget ansvar för ditt arbete. Du är noggrann, påläst, initiativrik, engagerar dig och söker information samt bidrar aktivt till dialog och utveckling av verksamheten. Vi är en liten arbetsgrupp och sätter högt värde på att du som person passar in i vår grupp.

Kvalifikationer
Krav:
- Legitimerad läkare med specialistbevis inom kirurgi
- God kunskap i svenska och engelska i både tal och skrift
- God klinisk kompetens

Meriterande:
- Onkoplastikkirurgisk kompetens
- Pågående relevant forskning inom bröstcancer
- Pågående relevant forskning Forskningsintresse

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års heltidstjänstgöring inom specialiteten samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter.

För överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst fem års heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter samt disputation.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare
- korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Cancer
Tema Cancer är ett av de största områdena inom sjukhuset. Verksamheten bedrivs huvudsakligen i Huddinge och Solna, men även på Danderyds sjukhus. Våra medarbetare utreder, behandlar och vårdar patienter med någon form av malign tumörsjukdom samt benign hematologi och koagulationssjukdom.

Genom att arbeta med värdebaserad vård där multiprofessionella och multidisciplinära team samarbetar strävar vi efter resultat som gör skillnad för våra patienter. Ett nära samarbete med Karolinska Institutet gör att vi även kan bedriva omfattande patientnära klinisk forsknings- och utbildningsverksamhet.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn
Läkarföreningen
lakarforeningen.karolinska@sll.se

Dela detta jobb

Specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare inom kirurgi till Bröstcentrum

Karolinska Universitetssjukhuset