medrek.se

Specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare inom klinisk patologi och cytologi

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-11-29

Ansök nu

Specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare inom klinisk patologi och cytologi

Vi erbjuder  en enastående utvecklinsmiljö där man jobbar i en team av subspecialiserade läkare och BMA-kollegor. Medarbetarna kan engagera sig med olika ämnen på en bred skala från cancerscreening till högspecialiserad diagnostik, samt relaterad forskning och utbildning. Avdelningen utför avancerad högkvalitativ diagnostik  ackrediterad av SWEDAC. Funktionsenheten har väl fungerande samarbete mellan 4 separata geologiska siter, externa och interna kliniska partnerer, Karolinska Instututet och internationella samarbetspartnerer i det diagnostiska arbetet, utbildningen och forskningen/utvecklingen.
 
Om tjänsten
Den lämpliga kandidaten måste kunna aktivt delta i det diagnostiska och kvalitetsarbetet dels inom den rutin histopatologiska diagnostiken, dels inom cytologiverksamheten, där cervixcytologin och cervixcancer screeningen väger tyngst. Klinikopatologisk konferensverksamhet, utbildning av ST-läkare, cytodiagnostiker samt undervisning på Karolinska Institutets relevanta kurser ingår i tjänsten. Deltid med minst 50 % tjänstgöring accepteras.
 
Vi söker 
dig som:

  • har bra samarbetsförmåga
  • kommunicerar bra både skriftligt och muntligt, medicinskt och allmänt
  • kan tänka sig att ställa upp för ledarroll utan chefsbefattning
  • kan representera ett ämnesområde inom klinisk patologi både på Karolinska Universitetssjukhuset och regionalt/nationellt


Kvalifikationer 
Krav: svensk läkarlegitimation och specialistkompetens inom klinisk patologi och cytologi
Meriterande:  erfarenhet inom formaliserat kvalitetsarbete, erfarenhet inom exfoliativ- och punktionscytologi, arbetserfarenhet på universitessjukhus, disputation
 

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

  • Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
  • Bevis om specialistkompetens  
  • Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
  • Bevis om docentur (i förekommande fall)  
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

 

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

 

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare inom klinisk patologi och cytologi

Karolinska Universitetssjukhuset