medrek.se

Specialistläkare/Biträdande överläkare/ Överläkare i gastroenterologi till patientområde Gastro, Hud, Reuma

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-12-03

Ansök nu

Specialistläkare/Biträdande överläkare/ Överläkare i gastroenterologi till patientområde Gastro, Hud, Reuma

Vi erbjuder 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Nordens största universitetssjukhus som erbjuder möjlighet att utveckla högspecialiserad vård och integrera vården med forskning och utbildning. 

Vårt flöde mag- och tarmsjukdomar ansvarar för medicinsk gastroenterologi, specifikt inflammatoriska tarmsjukdomar, neurogastroenterologi och ovanliga gastroenterologiska sjukdomar. Vi tillhör patientområde Gastro, Hud och Reuma inom Tema Inflammation och Infektion. Där har vi glädjen att få utveckla multidiciplinär vård, utveckla nya behandlingar, bland annat mot inflammatoriska sjukdomar och svåra funktionella gastroenterologiska sjukdomar, samt driva translationell forskning.  

Vi bedriver slutenvård i Solna och specialistöppenvård både i Solna och i Huddinge. I Huddinge finns det även Gastrolab som är ett av Nordens mest kompletta laboratorier för fysiologisk undersökning av mag- och tarmkanalen. 

Om tjänsten 

Arbetsuppgifter: kliniskt arbete i Huddinge och Solna inom 

- slutenvård  

- öppenvård, mottagning och dagvård 

- gastrolab 

- endoskopi 

Vi söker  

Vi söker specialistläkare i gastroenterologi/biträdande överläkare.  

Du har en bred gastroenterologisk kunskap och är intresserad av att utveckla verksamheten inom inflammatoriska tarmsjukdomar och/eller neurogastroenterologi.

Till dina personliga egenskaper hör målmedvetenhet, engagemang, nyfikenhet och god samarbetsförmåga med såväl läkarkollegor som övrig personal. Du är initiativrik, utvecklingsorienterad och drivande med genuint intresse för gastroenterologi och gastroenterologisk forskning.   

Kvalifikationer  

- Legitimerad läkare med specialistkompetens inom gastroenterologi  

- Klinisk erfarenhet och kompetens i inflammatoriska tarmsjukdomar  

- Klinisk erfarenhet och kompetens i utredning och behandling av funktionella gastroenterologiska sjukdomar och ovanliga gastroenterologiska sjukdomar

Meriterande är om du är forskningsintresserad, har pågående forskningsprojekt eller har disputerat och gärna ha handlett studenter. Särskilt meriterande är om du har erfarenhet av fysiologisk utredning av mag- och tarmkanalen.  

Varmt välkommen med din ansökan!

 Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

  • Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld, tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
  • Bevis om specialistkompetens  
  • Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
  • Bevis om docentur (i förekommande fall)  
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt
Francesca Bresso 
 08-517 738 21
 072 584 0699

Fackliga representanter

Läkarföreningen Christer Almgren-Lidman, christer.almgren-lidman@sll.se

 

Dela detta jobb

Specialistläkare/Biträdande överläkare/ Överläkare i gastroenterologi till patientområde Gastro, Hud, Reuma

Karolinska Universitetssjukhuset