medrek.se

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare i hematologi

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-12-02

Ansök nu

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare i hematologi

Referens nummer

2021/2489

Om oss
Medicinsk enhet (ME) Hematologi ingår i Tema Cancer och har verksamhet i Huddinge, Solna och Danderyd. Hos oss utreds och behandlas patienter från Stockholmsregionen med alla former av blodcancer och benigna hematologiska sjukdomar. Inom ME Hematologi finns fyra sektioner, Lymfom, Myelom, Benmärgssvikt och leukemi samt Koagulation, och en ST-sektion. 

Vi arbetar i multidisciplinära team. Många av patienterna är aktuella för behandling inom ramen av kliniska studier då vi lägger stor vikt vid terapiutveckling inom samtliga diagnoser. Karolinska Universitetssjukhusets tredelade uppdrag; vård, forskning och utbildning innebär att vi handleder studenter och främjar forskning. Det finns också goda möjligheter till deltagande i verksamhetens omfattande forskning. Våra kliniska, experimentella och epidemiologiska miljöer bedriver internationellt framgångsrik forskning och forskarutbildning. 

Om tjänsten
Vi söker nu en specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare till sektion Benmärgssvikt och leukemi, där vården framför allt bedrivs i Huddinge i nära samarbete med ME Cellterapier och Allogen stamcellstransplantation. Även arbete inom de andra sektionerna i den medicinska enheten kan förekomma inom såväl öppen- som slutenvård liksom i både Solna och Danderyd. Konsultverksamhet och bakjoursarbete ingår. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Arbetsledning och handledning under kliniskt arbete samt undervisning av studenter, omvårdnadspersonal och läkare ingår.

Vi söker
Vi söker dig som:

  • har väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet. 

  • tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. 

  • har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter och snabbt kan ändra sitt synsätt och förhållningssätt. 

  • arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Förändrar sin inriktning när målen ändrar sig. 

  • har förmåga att arbeta hårt och lägga ner tid, energi och engagemang på sitt arbete. 

  • förblir motiverad och effektiv trots bakslag och besvikelser. Arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.

Du har dessutom ett positivt förhållningssätt och drivs av en vilja att vara med och utveckla hematologisk vård, utifrån patientens bästa. 

Kvalifikationer 
Krav: Legitimerad läkare med specialistbevis i hematologi. 

Meriterande: Forskning på avancerad nivå med handledarerfarenhet. Bakjourskompetens. Docentur. Intresse att utveckla verksamheten, speciellt inom myeloida blodsjukdomar och i synnerhet mastcellssjukdomar.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning krävs minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.


Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.


Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Cancer
Tema Cancer är ett av de största områdena inom sjukhuset. Verksamheten bedrivs huvudsakligen i Huddinge och Solna, men även på Danderyds sjukhus. Våra medarbetare utreder, behandlar och vårdar patienter med någon form av malign tumörsjukdom samt benign hematologi och koagulationssjukdom.

Genom att arbeta med värdebaserad vård där multiprofessionella och multidisciplinära team samarbetar strävar vi efter resultat som gör skillnad för våra patienter. Ett nära samarbete med Karolinska Institutet gör att vi även kan bedriva omfattande patientnära klinisk forsknings- och utbildningsverksamhet.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Per Anders Broliden, Läkarförbundet

Telefon
per.broliden@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare i hematologi

Karolinska Universitetssjukhuset