medrek.se

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare i Radiologi till verksamheten Radiologi Solna

Regioner
Utgår

2021-05-11

Ansök nu

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare i Radiologi till verksamheten Radiologi Solna

Om oss
I vår akut- och traumasektion inom Radiologi Solna finns ett flöde av akuta patienter från intensivakutmottagningen, mottagning och vårdavdelningar inom den högspecialiserade onkologin på NKS, samt inneliggande patienter på övriga vårdavdelningar och IVA. Modaliteter som ingår är datortomografi, genomlysning, konventionell röntgen och ultraljud. Det akutradiologiska spektrat är brett och spänner mellan allmänradiologi och avancerad buk- och thoraxonkologi.

Det finns även ett flöde av traumapatienter från regionen samt hela mellansverige till Traumacentrum på Karolinska (TCK), vilket saknar motstycke i landet då det för närvarande är det enda traumacentrumet i Sverige.

Det sammanlagda befolkningsunderlaget för Karolinskas traumaverksamhet är närmare 3 miljoner och är då storleksmässigt i paritet med andra stora internationella traumacenter. 

Vi erbjuder
Tjänsten innebär placering i vår akut- och traumasektion. En tjänst som erbjuder högspecialiserad professionell utveckling inom radiologi, såsom buk och traumaradiologi med möjlighet att utveckla såväl din kliniska skicklighet som ditt forskningsintresse.

Vi har en bred kompetens inom dessa områden med stora kontaktytor och bra samarbete med remitterande specialiteter inom samtliga teman inom sjukhuset.

Om tjänsten
Du förväntas att vara med och ta ansvar för enhetens kliniska arbete och fortsatta utveckling, vilket ger goda möjligheter att påverka och att själv utvecklas i ditt arbete. Forskningsintresse är en merit men inget krav då vi även värdesätter hög klinisk kompetens.

Vår ambition är att vara ledande inom våra områden.

Jourtjänstgöring ingår i tjänsten och är ett bra sätt att upprätthålla en allmän radiologisk kompetens.

Vi söker
Vi söker dig som är specialist inom radiologi och som är intresserad av att fördjupa dig inom ett eller flera av våra radiologiska subspecialiteter.

Du är engagerad, tydlig, har lätt för att samarbeta, har en hög arbetsmoral och kan stötta och motivera dina kollegor. Du är en temaorienterad person som vill leverera kvalitet tillsammans med en effektiv vårdlevererans/diagnostik till våra remittenter och patienter.

Givetvis medverkar du till att skapa en god, öppen och professionell stämning på arbetsplatsen och ser alla i teamet som lika viktiga för att vården ska fungera.

Du handleder gärna ST-läkare och är bra på att lyssna och ge konstruktiv feedback.

Om du känner igen dig i beskrivningen ovan är du varmt välkommen till oss!

Kvalifikationer
Krav: 
Legitimerad läkare med specialistbevis inom radiologi och med klinisk erfarenhet.
Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Meriterande: 
Tidigare erfarenhet inom akut trauma eller bukradiologi är önskvärt.
Dessutom är erfarenheter av pedagogik i form av undervisning, ST-handledning och/eller forskningshandledning meriterande. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. Personligt brev
2. CV
3. Kompletta ansökningshandlingar för LUS-tjänst, se nedan

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
- Bevis om specialistkompetens  
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
- Bevis om docentur (i förekommande fall)  
- Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information gällande läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".  

Välkommen med din ansökan!

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Kontakt
Daniel Örtoft 
tf Sektionschef
daniel.ortoft@sll.se

Fackliga representanter
Läkarföreningen, Linn Smith, linn.smith@sll.se, 0724-69 48 43

Referensnummer
176258

Dela detta jobb

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare i Radiologi till verksamheten Radiologi Solna

Karolinska Universitetssjukhuset