medrek.se

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare inom akutsjukvård till ME Akut Huddinge

Regioner
Utgår

2022-01-25

Ansök nu

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare inom akutsjukvård till ME Akut Huddinge

Referens nummer

2021/3821

Om oss
Inom Verksamhetsområdet Medicinsk Enhet Akut arbetar akutläkare och internmedicinare tillsammans. Vår verksamhet är fördelad på två siter, Solna och Huddinge. Akutmottagningen i Huddinge är en av Sveriges största akutmottagningar. Det är en öppen akutmottagning där vi har ett mycket stort antal patientbesök per år. Intensivakuten i Solna har ett mindre flöde patienter med ett på förhand definierat högspecialiserat vårdbehov eller som av annan anledning har ett behov av vård på Nya Karolinska sjukhuset. Årligen vårdas mer än 17 000 akut sjuka patienter på våra akutvårdsavdelningar MAVAmedicinsk akutvårdsavdelning, MIMA-medicinsk intermediärvårdsavdelning, AVA-akutvårdsavdelning och KAVA-akut kirurgisk vårdavdelning i Huddinge. Motsvarande siffra för AVA och IMA i Solna är cirka 7000.

Inom verksamhetsområdet utbildas ST-läkare inom både akutsjukvård och internmedicin. Verksamheten har omkring 76 ST-läkare anställda.

Om tjänsten
I Huddinge kommer du att arbeta som specialistläkare på akutmottagningen i rollen som akutläkarspecialist, flödesläkare och ledningsfunktion. I Solna arbetar du som akutläkarspecialist på intensivakuten. På båda siter bemannar akutläkare akutmottagningen dygnet runt årets alla dagar.

I Huddinge startade vi under våren 2021 upp en pilot för en arbetstidsmodell för akutläkare enligt den akutläkar-modell som finns på SÖS och i Linköping sedan många år tillbaka.

På bägge siter kommer du ha en viktig roll som handledare för våra yngre kollegor. Du blir, tillsammans med andra medarbetare en viktig förebild för ST-läkare, AT-läkare, läkar-vikarier och omvårdnadspersonal. Både som kliniker och senior kollega.

Vi förväntar oss att du utöver detta även är delaktig i utformandet av internutbildningar och tar ansvar för handledning av ST-läkare inom verksamhetsområdet. Du kommer att inneha en viktig roll i det fortsatta förändringsarbetet, utbyggnad och ombyggnation av akutmottagningen i Huddinge som pågår för närvarande.

Vi söker fyra nya kollegor.

Vi söker
Vi söker dig som känner dig trygg i din yrkesroll och har en positiv grundinställning. Du bemöter patienter och kolleger med omtanke och respekt och bidrar med din kunskap och entusiasm. Du har social kompetens, kommunicerar tydligt, är lyhörd och är en god lagspelare. Om du har ett forskningsintresse finns det goda möjligheter till forskning inom verksamhetsområdet. Det är viktigt att du anser det viktigt att bidra till förändrings- och förbättringsarbete med patientens bästa i fokus.

Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Kvalifikationer:
Krav: Legitimerad läkare med specialistbevis inom akutsjukvård.
Meriterande: Tidigare erfarenhet av arbete på akutmottagning, forskning samt handledning.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Akut och Reparativ Medicin
Tema Akut och Reparativ Medicin består av fem medicinska enheter (Akut, Trauma/akutkirurgi och ortopedi, Plastikkirurgi och kraniofaciala sjukdomar, Öron, näsa, hals, hörsel och balans samt Transplantation).

Vårt arbete inom forskning och utbildning innefattar både medicinska och omvårdnadsämnen och sker i samarbete med Karolinska Institutet och andra utomstående aktörer. Grundutbildningsuppdraget är en stor och viktig del av verksamheten och vi är långt framme inom området verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

 

"Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion."


Läs mer om Region Stockholm på regionstockholm.se(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Erik Faxén

Telefon
erik.faxen@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare inom akutsjukvård till ME Akut Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset